Målkalas i hemmapremiären!

Idag spelades hemmapremiären i Dam- & Ungdomsligan i Björknäshallen.

Matchen började i ett rysligt tempo. Redan efter knappa 5 spelade minuter stod det 3-0 på resultattavlan, där Michelle Bentzer-Staaf, Linnea Sohlman och Malin Brunström i tur och ordning hade stänkt in pucken.

De 157 åskådarna bjöds på ett riktigt målkalas med såväl fint lagspel som härlig individuell skicklighet. Under 35 sekunder i mitten av den första perioden fick vi se 3 mål. Först två reduceringar för Luleå Hockey med målskyttarna Moa Norberg och Erika Bergmark. Vårt hemmalag gav snabbt svar på tal och utökade ledningen till 4-2 genom ett rappt handledsskott av Emma Andersson, utan assist. I powerplay utökar vi även till 5-2, genom Michelle Bentzer-Staaf, assisterad av Linnea Sohlman.

Luleå Hockey får chansen i numerärt överläge i slutet av den första perioden och då sitter 5-3, även denna gång genom Erika Norberg. Bortalaget reducerar även till 5-4 strax innan periodpausen.

Den andra perioden börjar precis som den första, i högt tempo. Tiden 1.11 fullkomligt dunkar Michelle Bentzer-Staaf in pucken bakom bortamålvakten Stina Jendersen. Drygt en minut senare är Tina Nordlund framme på sin egen retur och lägger den i nättaket fram till ställningen 7-4. Luleå Hockey reducerar till 7-5 innan Bodens Linnea Sohlman visar upp riktigt fin skridskoåkning och lägger in 8-5.

Tiden 12.10 står sedan Michelle Bentzer-Staaf för en riktigt läcker aktion när hon går bakom kassen och lurar med sig målvakten till bortre stolpen för att sedan lägga in pucken vid främre stolpen på ett proffsigt sätt.

Luleå Hockey får chansen i numerärt överläge men lyckas inte överlista Boden-försvaret med Christersdotter som sista utpost. Vi fick se riktigt fint målvaktsspel från såväl hemmalagets Rebecka Christersdotter som bortalagets Stina Jendersen. Båda två stod för ena riktiga kanonräddningar i den andra perioden.

Tiden 15.14 blir det ett litet missförstånd i Boden-försvaret och Luleå recuderar till 9-6 med Linn Strömbäck sist på pucken. Anfallet efter får Caroline Hedin i hemmalaget iväg ett lurigt skott, men bortamålvakten står bra placerad och i vägen. Cathrine Ljung-Kaukonen hittar även fram till Tina Nordlund mitt i slottet som klipper till, men även denna puck tar bortamålvakten Stina Jendersen hand om.

Tiden 18.32 får vi åter igen se mycket fint Bodenspel, när Michelle Bentzer-Staaf skottfintar och sedan lägger över pucken till Johanna Jakobsson Åhl som rakar in pucken till ställningen 10-6. Luleå Hockey hinner även reducera till 10-7 innan hesa Fredrik ljöd och slutresultatet alltså kunde fastställas till 10-7 i den historiska matchen i Björknäshallen.

Henri Tamminen delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #24 Linnea Sohlman och Luleås #26 Erika Bergmark.

– Det känns mycket bra. Vi kämpade bra som lag, en riktig laginsats, säger en glad Linnea efter matchen.

Även tränare Håkan Nordin håller med om att det var en fin laginsats som la grunden för segern.
– Fantastiskt kul! Tjejerna gjorde en kanoninsats rakt över hela laget.

– Mycket mål och en publikvänlig hockey med härlig inramning, med såväl klack som intro. Vi hoppas att det kommer ännu fler nästa gång, avslutar Håkan Nordin.

Boden Hockey – Luleå Hockey 10-7