Målkalas i genrepet

Ikväll spelades den sista träningsmatchen för den här säsongen, när vi tog emot SK Lejon

Det var SK Lejon som började målkalaset. Redan efter 12 sekunder hade de gjort 0-1, genom skott av Anton Fält. Vi tog sedan tag i taktpinnen och lämnade aldrig tillbaka den.

1-1 kom tiden 2.34 i spel 4 mot 5 för vår del. Sebastian Kaijser och Kristoff Kontos jobbar hårt, roffar åt sig pucken och spelar sedan snyggt fram till varandra, där Sebastian Kaijser kyligt lägger 1-1-pucken i nät. Det dröjde sedan 14 minuter till 2-1 kom, då i spel 5 mot 4 med samma duo inblandad. Denna gång var det Kristoff Kontos som skrevs in i målprotokollet. Innan perioden var över hade han även gjort 3-1 i powerplay.

I slutet av den första perioden blev det grinigt. Hemmalagets Jadon Joseph och bortalagets Filip Westermark fick 5+game för roughing, samtidigt som Jake Bolton och Sebastian Palukka fick 2 minuter vardera.

Bortamålvakten Linus Marcko fick gång på gång bekänna färg och gjorde det riktigt bra mellan stolparna. I slutet av den andra perioden stod han för en mycket svettig trippelräddning. Under matchens gång räddade han även 3 frilägen.

Hattrick

I den andra perioden kommer utökningen till 4-1 efter en lite märklig studs. Kristoff Kontos tar tillvara på pucken bakom mål, rundar och lägger in den bakom Marcko och blev därmed tremålsskytt.

Tiden 9.20 skjuter Felix Dahlroth och Nyman styr mycket snyggt in pucken, men domaren bedömer att det var en spelare i målgården och inget mål denna gång alltså. 5-1 kommer istället tiden 17.46 i powerplay, när Jake Bolton blir serverad pucken på offensiv blå och fullkomligt bombar in den i, snudd på genom, nätet, vilket också blev periodens sista mål.

Den tredje perioden är endast 34 sekunder ung när domaren får signalera för mål ytterligare en gång. Det är Felix Dahlroth som prickar in 6-1. Samma Felix stänker även dit 7-1 i spel 5 mot 3 tiden 11.35, som blev matchens sista.

Summa summarum så vinner vi med 7-1, vilket lika gärna hade kunnat vara 10-1. Vi gör mål i 5 mot 5, 4 mot 5, 5 mot 4 och 5 mot 3. Kristoff Kontos och Sebastian Kaijser var poängbäst under kvällen och stod för 3+3 respektive 1+4.

Boden Hockey – SK Lejon 7-1
(3-1, 2-0, 2-0)
0-1 00.12 Anton Fält (Sebastian Palukka)
1-1 02.34 Sebastian Kaijser (Kristoff Kontos) SH
2-1 16.28 Kristoff Kontos (Sebastian Kaijser, Felix Dahlroth) PP1
3-1 17.55 Kristoff Kontos (Sebastian Kaijser, Anton Tano)
4-1 26.03 Kristoff Kontos (Sebastian Kaijser, Anton Tano)
5-1 48.50 Jake Bolton (Sebastian Huczkowski, Viktor Sandberg) PP1
6-1 40.34 Felix Dahlroth (Kristoff Kontos, Sebastian Kaijser)