voissa
teen ass public and fake taxi stunning brunette college student. free sex
https://xxxbunker.pro

Krönika: Lars Molin pekar ut färdriktningen

Boden Hockeys nya tränare Lars Molin visar vägen i vinter för Boden Hockey.

TEXT: OLA IDENSTEDT
BILD: DANIEL ÅSTRÖM

“Vi måste spela smart”

Efter fjolårets succésäsong tvingas Boden Hockey i år att spela med stora förväntningar och under hög press.

– Så är det, hockey är färskvara. Vi måste vara vaksamma, alla har koll på oss och alla vill slå oss, säger Boden Hockeys nya tränare Lars Molin, inför seriepremiären.

Lars Molin, 63, har en gedigen hockeykarriär, både som spelare och tränare. Han debuterade som 16-åring i Modos A-lag. Som back.

Modoikonen Lennart Höglander, känd för sitt välutvecklade hockeysinne, skolade snabbt om den unga talangen till center. Lennart Höglanders genidrag blev början på en lång och framgångsrik hockeykarriär för Lars Molin, eller ”Molla”, som han också kallas.

Efter sex år i Modo med bland annat ett SM-guld (79) flyttade han till Nordamerika och spelade tre säsonger i NHL med Vancouver Canucks. Första NHL-året blev det Stanley Cup-final, förlust mot New York Islanders.

Tillbaka i Sverige blev det fyra år till med Modo och tre säsonger i Örebro IK. Totalt spelade Lars Molin 299 SHL-matcher (121 mål och 107 målpass) och i NHL blev det 172 matcher (33 mål och 80 målpass). Han vann också Tre Kronors första VM-guld på 25 år (87), en prestation som gav laget Svenska Dagbladets guldmedalj. Molin har också vunnit två OS-brons (80 och 88).

– Jag är nöjd med mina år som spelare, har fått uppleva det mesta, SHL, NHL och OS och VM med Tre kronor – KHL fanns inte på den tiden, säger Molin på sitt lågmälda sätt.

Spelintelligensen var Lars Molins stora styrka, förmågan att binda samman anfall med försvar.

Kort sagt: ”Molla” var en klok spelare.

– Jag var inget fysiskt fenomen eller speedkula, var tvungen att spela smart, läsa spelet och vara taktisk.

Efter spelarkarriären blev Lars Molin tränare 1995. Familjen bodde i Örebro och han blev hjälptränare i sonen Oskars pojklag.

– För mig var det naturligt, dels att hjälpa till som förälder men eftersom jag hade varit lagkapten i många av lagen som jag hade spelat med var jag van med ledarskapet, berättar Lars Molin.

Fyra tränarår i Björklöven följdes av en lång rad tränaruppdrag, från italienska Fossa i söder till Kiruna IF i norr. I den cyniska hockeyvärlden betraktas man inte som en riktig hockeytränare om man inte har fått sparken någon gång under karriären. Den bistra verkligheten har också Lars Molin prövat på.

Efter en svag start i Allettan med en poäng på fyra matcher fick Lars Molin i början av januari 2017 lämna Östersunds IK. Beslutet var gemensamt och i samförstånd.

Efter sortin från Östersund tog Lars Molin en paus från hockeyn på två år.

Nu är han tillbaka, i Boden Hockey och säger så här om försäsongen.

– Skickliga spelare, de är intresserade och har ett väldigt driv.

Vad visste du om laget när du kom hit?

– Jag såg laget i fjol mot Teg och Vännäs. Väldigt intensiv hockey, bra skridskoåkare som fanns med överallt, offensiva, och det ska vi naturligtvis fortsätta med.

Men det finns saker som Molin vill förändra och utveckla.

– Vi måste lära oss att spela smartare, inte blåsa på i alla lägen. Viktigt att hitta en rytm i spelet som gör att laget orkar ligga på en hög nivå under hela serien, avslutar ”kloka gubben” Lars Molin.


Är ni laddade för seriepremiären? Det är vi!
Sprid ordet till kompisar, släkt, kollegor och vänner! 15 september ska vi ALLA till hallen!

Nästa vecka kommer även en längre intervju med vår assisterande tränare Jesper Nilsson.
Stay tuned!

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 357 58 42
BG: 5525-6168
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
vardagar 12-15

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique