Krigarseger inför fantastisk hemmapublik

Bodens fantastiska fastighetsägare bjöd sina hyresgäster på fartfylld, underhållande och riktigt spännande hockey denna onsdagsafton.

Kvällens motstånd var Tegs SK – de som varit lite utav ett “spöke” för oss och som vi har fått se oss besegrade av under samtliga matcher (hittills) denna säsong och även förra säsongen, förvisso vissa av dem efter förlängning/straffar.

Revanschlust som hette duga

Vi tog kommandot direkt och gjorde 1-0 efter endast 48 sekunder. Henri Tamminen var den som såg till att pucken hamnade i nät, assisterad av Fredrik Bergdahl och Sebastian Harila.

Vi fortsatte ånga på. Efter ca 5 minuter spelade hade vi en målchans när Christian Nyman starkt bröt in. Samma Nyman spelade någon minut senare även fram till Alexander Wallin mitt i slottet, som tyvärr fick lite felträff, men det var verkligen ett frejdigt spel av vårt hemmalag i inledningen och de 1023 personerna på läktaren var on fire.

Tegs första riktiga tryck i perioden kom i powerplay för deras del. Vi lyckades reda ut det numerära underläget och känslan var verkligen att vi var det bättre laget. De lyckas ändå kvittera tiden 18.13 när Sebastian Manberg roffade åt sig pucken bakom mål och spelade fram till Elias Edström framför kassen som inte gjorde något misstag. Vi gick alltså till den första periodvilan med 1-1 på resultattavlan.

I den andra perioden fick vi spela 5 mot 3 men lyckades inte förvalta det. I efterdyningarna av powerplay-spelet fick vi se firma Ylivainio-Ceder skapa en möjlighet. Även Felix Dahlroth avlossade ett snyggt skottpass som Sebastian Huczkowski sånär fick in bakom storspelande Joakim Andersson i bortakassen.

Men mindre än 4 minuter kvar av mittakten åker vi ut 2+2 minuter. Det innebär att även om Teg gör mål under de första 2 minuterna så får de fortsätta spela 5 mot 4 i ytterligare 2 minuter. Så blev även fallet. Med 9 sekunder kvar av den första utvisningen tar de ledningen med 2-1.

Nervöst, spännande, underhållande

Vi klarade av både slutminuterna i den andra perioden och inledningen av den tredje perioden med en man mindre på banan och då började vi jaga kvittering. Det dröjde inte mer än 1 minut och 45 sekunder innan Sebastian Huczkowski stänkte dit 2-2-pucken till hela hallens eufori. Alexander Wallin och Christian Nyman assisterade.

Tiden 7.38 i den tredje perioden får Teg besöka botbänken. Då tar de Time Out och snackar ihop sig. Även vi snackade såklart ihop oss, och det powerplay-spelet var bara 23 sekunder ungt när Johan Ceder fick i princip öppen kasse efter fint förarbete av bland annat Max Pålholm och Jesper Ylivainio. 3-2! Och en kokande hemmaborg!

Det var en underhållande match mellan två bra lag, men där vi var vassare.

– Vi kör på bra idag. Jag tycker att vi stänger ner dem bra. Riktigt bra krig, säger #23 Fredrik Bergdahl till hemsidan.

Det var mycket hockey kvar att lira när domaren hade släppt pucken efter 3-2-målet, och det blev några nervösa (för åskådarna) och rafflande minuter i den tredje perioden, där Teg har ett skott i målramen ena sekvensen och vi har ett skott i målramen i nästa sekvens. Vi kämpar och sliter och Claes Endre står för några riktiga kanonräddningar. Till slut ljuder slutsignalen och både vändningen och revanschen mot Tegs SK var fullbordad.

– Vi gör en mycket bra match. Vi startar väldigt bra och gör ett mål tidigt. Lite strul leder till att de får göra 1-1. I andra perioden går vi ner oss litegrann, men i tredje perioden dominerar vi helt. Fullt rättvis seger, avslutar huvudtränare Lars “Molla” Molin.

#30 Joakim Andersson i Teg och #14 Johan Ceder i Boden utsågs till matchens lirare. Prisutdelare var Johan Johansson från Bodenbo. Foto: Christer Hägglund.

Boden Hockey – Tegs SK, 3-2
(1-1, 0-1, 2-0)
Målskyttar Boden Hockey: Henri Tamminen, Sebastian Huczkowski, Johan Ceder
Målskyttar Tegs SK: Elias Edström, Oliver Lindgren
Skott: 42-25 (12-7, 17-10, 13-8)
Utvisningar BHF: 6×2 min TEG: 6×2 min
Domare: Michael Hägg
Publik: 1023 personer