Komfortabel seger i Skellefteå

Efter en veckas uppehåll var det dags för match igen. Denna gång begav sig laget söderut för att ta sig an tabelljumbon SK Lejon.

När pucken släpptes var det ingen tvekan om vem som skulle ta tag i taktpinnen från start, då vi direkt började pressa Lejon i deras zon. Där stannade vi också. Under den första perioden bodde vi i princip i Lejons zon, och hade även chans i numerärt överläge tidigt under perioden. Men Lejons målvakt stod upp bra och spikade igen med ett par vassa räddningar, pucken ville inte leta sig in helt enkelt. I slutskedet av perioden kunde Lejon dock sticka upp en aning då de fick chans i numerärt överläge, men utan några farligheter och vi gick in i pausvila med ställningen 0-0.

Den andra perioden öppnade vi i samma favör, och ägde pucken mestadels under första halvan. Men vi kom mer och mer in i Lejons tempo och tappade fokus en aning. 13:54 tar då Lejon också ledningen med 1-0. Spelet fortsatte och efter Lejons mål vaknade vi till liv igen, och Sebastian Huczkowski kvitterade till 1-1 bara 4 minuter senare. Vi började komma in mer och mer i vårt eget spel, och det märktes att kvitteringen gav ännu mer energi. Med endast 10 sekunder kvar av perioden tog vi också ledningen med 2-1, när Max Pålholm rappt stal pucken av en Lejonspelare och helt fri la in pucken, kyligt, bakom Lejonmålvakten. Grabbarna kämpade på riktigt bra, vände distinkt underläget och vi gick till paus med 1-2 ledning.

I den tredje och sista perioden kom vi ut och fortsatte kontrollera matchen. Efter ca 6 minuter ökade vi också på ledningen till 1-3 i numerärt överläge, då Henri Tamminen snyggt sköt in pucken på volley efter en studsande retur. Vi fortsatte att styra och ställa på isen och det såg väldigt stabilt ut. Två numerära underlägen ställde dock till en aning under perioden men vi höll oss samman och Pavel spikade igen kassen. När matchen närmade sig sitt slut, så ökade vi återigen på ledningen med endast 12 sekunder kvar av matchen, då Kevin Loppatto skickligt fick in pucken, mitt i den öppna kassen, med en backhand.

Sammanfattningsvis en stabil match där vi lyckades vända underläge och styra matchen dit vi ville för att sedan styra bussen hem med 3 poäng.

Nu blir det ytterligare lite mer än en veckas uppehåll till nästa match, då vi tar emot serietvåan Östersunds IK, som ligger hack i häl efter oss i tabellen. Boka redan nu in söndag 20 oktober, då vi tillsammans ska heja fram våra krigare till en ny seger i Björknäshallen! Vi ses! Alla ska med!

SK Lejon – Boden Hockey 1-4
(0-0, 1-2, 0-2)
Målskyttar Boden Hockey:
 Sebastian Huczkowski, Max Pålholm, Henri Tamminen, Kevin Loppatto
Målskytt SK Lejon: Gabriel Olsson
Skott: 19-38 (5-11, 6-13, 8-14)
Utvisningar BHF: 5×2 min Lejon: 4×2 min
Domare: Michael Hägg
Publik: 72 personer

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 034 61 22
BG: 5707-3744
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
Onsdagar 9-15

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique