Kaptenen visade vägen

Ikväll mötte vi Piteå för första gången den här grundserien

Matchens spelades i LF Arena dit supportföreningen Redstorm hade fyllt en buss med supportrar och skapade hemmaplansstämning. Och på hemmaplan, på Quality Hotel Bodensia, hade ca 100 supportrar samlats för att umgås och heja fram vårt gäng.

Vi var det hetaste laget i inledningen men tiden 5.30 åkte vi på kvällens första utvisning vilket gav Piteå möjlighet att ta sig in i matchen, istället var det vi som stod för den hetaste målchansen när Christian Nyman och Pontus Johansson kom 2 mot 1, men Westermark räddade den pucken med klubbspetsen.

Det första målet kom tiden 11.56 från Fredrik Granbergs klubba. Ledningen blev denna gång dock inte långvarig då Piteå kvitterade till 1-1 tiden 13.09 vilket stod sig perioden ut.

Vi fick matchens 4 första utvisningar. Piteå visade upp rappt powerplayspel men vi kämpade och slet i boxplay med en lysande Jacob Carlsson som sista utpost, men i spel 4 mot 4 gjorde Piteå 2-1 i en spelvändning. I mitten av mittakten var det äntligen vår tur att spela i numerärt överläge och då satt kvitteringspucken, signerat Oskar Matushkin.

Knappt 2 minuter senare gör vi 2-3. Fredrik Granberg la ett läckert pass från egen zon upp till Henri Tamminen vid offensiv blå. Bevakad av en Piteåförsvarare skarvade han vidare pucken till Pontus Johansson som med bra fart åkte sig fri och lurade mycket kyligt ner Westermark för att sedan lägga pucken i nät.

Vi var starkast i den tredje perioden där vi i inledningen etablerade bra powerplayspel och var nära att hänga dit 2-4 flera gånger. Tiden 12.58 satt den efter att Sebastian Harila hade forcerat in på kanten i offensiv zon och passat över till Pontus Johansson i mitten. Kapten Johansson gjorde sin gubbe och sköt in 2-4 med skymning av just Harila som återigen forcerat, denna gång in framför kassen.

Vår kapten #21 Pontus Johansson satte GWG. När Piteå jagade kvittering såg han även till att vi gick ifrån till 2-4.

Piteå jagade reducering men vi jagade dem. De tog ut målvakten i slutet av den tredje perioden och där satte vi 2-5 genom Anton Tano.

Dagens resultat innebär att vi i dagsläget är på tredje plats i tabellen med 29 inspelade poäng. Då har vi ännu inte fått något resultat från Sundsvalls WO. Nu återstår det endast 2 matcher där nästa match spelas på fredag i Umeå mot Tegs SK. Den sista matchen spelas onsdag 24 november när Vännäs HC gästar oss i vår hemmaborg.

Piteå HC – Boden Hockey, 2-5
(1-1, 1-2, 0-2)
0-1 11:56 Fredrik Granberg (Robin Höglund, Elias Edström)
1-1 13:09 Albin Nylund (William Carlén)
2-1 26:36 Ludvig Stenvall (Joakim Högberg)
2-2 32:46 Oskar Matushkin (Viktor Sandberg, Felix Dahlroth) PP1
2-3 34:55 Pontus Johansson (Henri Tamminen, Fredrik Granberg)
2-4 52:58 Pontus Johansson (Sebastian Harila, Felix Dahlroth)