Kaptenen gav Teg så att de teg

Hockeyhelg, dag 1 av 2

Vi satte gasen i botten direkt och gav oss själva en drömstart. Tiden 01.25 drog Teg på sig en utvisning och endast 30 sekunder senare satt 1-0 i nät signerat kapten Pontus Johansson när han styrde in Felix Dahlroths skott. Strax där efter var det nära 2-0 när Joel Wahlgren spelade fram till Christian Nyman mitt i slottet, men Tornerefelt i bortakassen stod för en jätteräddning.

Det blev sedan spel 4 mot 4 och där var det Teg som var närmast att skrivas in i målprotokollet när de träffade stolpen i en spelvändning. 1-1 kom istället med drygt en minut kvar av den första perioden, i en spelvändning.

Teg kom ut starkare än oss i början av den andra perioden. De fick lira powerplay men vårt boxplay med Jacob Carlsson som sista utpost krigade, slet och klarade av det numerära underläget. Efter det fick vi vind i seglen, lyckades åter skapa tryck i Tegs zon och då satt 2-1. Kapten Johansson är återigen på rätt ställe vid rätt tillfälle och smäller in en retur.

Innan mittakten var slut hade vi även utökat till 3-1. Samma kedja inblandad när Johansson tog in pucken i zonen, spelade till Joel Wahlgren som var hungrigast och starkast i krigandet framför mål.

– Första perioden är jämn. Andra perioden tycker vi att vi hamnar lite på hälarna, men får några mål att gå på i det läget och kan vädra lite luft och komma in i periodvilan med en ganska bra energi, sammanfattar Roger Forsberg.

Tiden 6.38 i den tredje perioden fick vi spela vårt andra powerplay i matchen och även då fick domaren signalera för mål. Samma målskytt som första gången, Pontus Johansson, som därmed blev tremålsskytt och totalt stod för 3 mål och 1 assist under kvällen.

Teg jagade reducering, tog time out och plockade ut målvakten med 7 minuter och 46 sekunder kvar av den tredje perioden. De vann den tekningen och gjorde 4-2. Några spännande, nervösa och långa minuter återstod således av den tredje perioden. Vi kämpade med näbbar och klor, Jacob Carlsson stod för viktiga räddningar och vi höll undan. Segersiffrorna skrevs till 4-2 och vi tog hand om samtliga 3 poäng.

– Tredje perioden tycker jag att vi spelar bra. Jag tycker att vi stänger ner Teg på ett bra sätt, vi är starka på pucken i anfallszon och spelar enkelt försvarsspel när vi behöver göra det så att vi inte ger Teg syre.

Imorgon gästar Örnsköldsvik oss med nedsläpp kl 16.00. Det är en rafflande tabelltoppstrid där vi, Piteå och Hudiksvall står på 16 poäng efter dagens omgång. Kom till hallen imorgon och heja fram oss mot en serieledning!

Boden Hockey – Tegs SK, 4-2
(1-1, 2-0, 1-1)
1-0 01:55 Pontus Johansson (Felix Dahlroth, Joel Wahlgren) PP1
1-1 18:47 Johannes Rahm (Ludwig Wistén)
2-1 33:45 Pontus Johansson (Felix Dahlroth, Joel Wahlgren)
3-1 36:54 Joel Wahlgren (Pontus Johansson, Christian Nyman)
4-1 46:58 Pontus Johansson (Felix Dahlroth, Christian Nyman) PP1
4-2 52:19 Martin Liljekvist (Oscar Frestadius, William Magnusson)