Kalix vann svängig match

Ikväll spelades den andra omgången, tillika vår bortapremiär, i HockeyEttan Norra 21/22

Vi tog kommandot i den första perioden, mycket till följd av att vi tidigt fick spela 5 mot 3 och skapade där långa anfall men utan att riktigt få till några jättefarligheter mot ett Kalix som försvarade sig bra. Kalix bästa chans i den första halvan av den första perioden var ett 3 mot 1-läge som vi avvärjde bra, bland annat tack vare bra back checking av Henri Tamminen.

Det var också vi som rättvist tog ledningen, 0-1, signerat Linus Hedman tiden 13:30. Målet blev till när Lidhammar och Hedman satte fart i mittzonen och Hedman visade upp elegant skridskoåkning och ett lika vasst skott. Men det dröjde endast 1,5 minut innan Kalix Johan Pettersson visade upp sitt eleganta skott, som med bra skymning framför vår Antti Karjalainen, blev otagbart. 1-1 på resultattavlan efter den första akten.

Om det var något fördel Boden i den första perioden så var det Kalix som tog över lite i den andra perioden. De chockstartade den andra perioden och gjorde 2-1 när matchuret stod på 1.09. Sedan var det en del mittzonsgegga från båda lagen i några minuter där inget av lagen hade något direkt spelövertag, men sedan tiden 8.59 i den andra perioden kvitterade vi i spel 4 mot 4, när snabbskrinnaren Linus Hedman tog in pucken i offensiv zon, lämnade över pucken till Pontus Johansson som läckert spelade till Felix Dahlroth mitt i slottet som klippte till.

Det stod 2-2 på resultattavlan en lång stund in i tredje perioden innan Linus Hedman tryckte in 2-3 efter en situation där Nyman spelade över till Lidhammar som sköt, Nyman plockade upp returen och la mycket kyligt bak pucken till Hedman som alltid finns skottredo.

Glädjen blev dock även denna gång kortvarig då Kalix tog ledningen igen endast ca 1,5 minuter därefter. Vi fick dock chansen att spela powerplay endast en knapp minut senare. I den spelsekvensen sköt vi i målramen, men istället var det Kalix som kom fri och blev tilldömda straffslag där Johan Pettersson inte gjorde något misstag och det stod 4-3 till Kalix.

I slutet av den tredje perioden skapar vi bra lägen i spel 5 mot 4 och sedermera också i spel 6 mot 5, men lyckades inte få in kvitteringspucken och Kalix gick segrande ur kvällens svängiga kamp.

Kalix HC – Boden Hockey 4-3
(1-1, 1-1, 2-1)
0-1 13:30 Linus Hedman (Mikael Lidhammar, Christian Nyman)
1-1 15:01 Johan Pettersson (Ace Cowans, John Hansson)
2-1 21:09 Wille Åström (Casper Dyrssén, Boris Hrubo)
2-2 28:59 Felix Dahlroth (Pontus Johansson, Linus Hedman)
2-3 49:57 Linus Hedman (Christian Nyman, Mikael Lidhammar)
3-3 51:24 Christoffer Björk (Robin Liljekvist, Johan Pettersson)