Kalix tog första rundan

Idag drog slutspelet igång med första matchen i Åttondelsfinalen som spelas i bäst av 3

Det var ett högt tempo och mycket fram och tillbaka direkt i inledningen. Vi åkte på matchens första utvisning men tillät inte Kalix att skapa så mycket. Istället var det vi som tog ledningen när Felix Dahlroth stänkte in pucken i nättaket efter fint förarbete av Fabian Nilsson.

Det var nära att vi utökade till 0-2 när det blev vår tur att lira powerplay, närmast var Felix Dahlroth som träffade målramen. Istället kvitterade Kalix till 1-1 i slutet av perioden. Vi skapade en del farligheter i inledningen av den andra perioden, men Kalix var de som fick utdelning när de gjorde 2-1 i en spelvändning.

Kvitteringspucken var verkligen nära både en, två, tre och fyra gånger men puckuslingen ville inte in, samtidigt som hemmamålvakten Jacob Carlsson återigen gjorde en riktigt bra match emot oss. Kalix stod samtidigt för sylvassa spelvändningar och satte sina lägen.

Efter powerbreak i den andra perioden skapade vi ordentligt med oreda i Kalixzonen och Kalix pustade nog verkligen ut när Hesa Fredrik ljöd för periodpaus och det fortsatt stod 2-1 på resultattavlan.

Vi fortsatte den tredje perioden där vi slutade den andra och jagade febrilt efter en kvittering. Vi tog time out, tog ut målvakten i slutet av perioden och skapade där 2 jättelägen, men ingen kvittering denna gång utan Kalix rensar istället pucken in i öppen kasse och gick därmed segrande ur den första striden.

Vi spottar i nävarna och är redan laddade för nästa match. På fredag kvitterar vi matchserien!
Observera att matchen spelas kl 15.00 i vår hemmaborg.

Kalix HC – Boden Hockey 3-1
(1-1, 1-0, 1-0)
0-1 06:41 Felix Dahlroth (Fabian Nilsson) SH1
1-1 17:13 Deivids Sarkanis (Philip Norberg Aspnäs)
2-1 22:00 Lucas Ramberg (William Juntto)
3-1 58:42 William Juntto ENG
Skott: 22-28 (7-8, 7-12, 8-8)
Utvisningar BHF: 5×2 min, 2x Game Misconduct KHC: 7×2 min, 2x Game Misconduct