Kaffe, kaka, tredje raka

Då var den tredje träningsmatchen spelad och även den här gången gick vi segrande ur striden. Denna gång mot Narvik med 5-1.

Matchen började med ett snabbt öppnande tempo, och redan efter ungefär en halvminut skapade vi en riktigt farlig målchans med en styrning framför mål.

Narvik svarade dock snabbt på det, då man redan efter 1:26 sköt pucken mot mål, som sakta och snöpligt slank in mellan benen på Claes Endre. Lite uppförsbacke i starten, då man också efter 1-0 målet drog på sig ett flertal utvisningar. Men det löste man bra!

Redan efter 4:25 kvitterade vi genom Christian Pettersson i boxplay assisterad av Robert Bergdahl, genom en tabbe och lite misskommunikation av Narvis målvakt och utespelare, samtidigt som Bergdahl var snabbt fram och roffade åt sig pucken.

Efter 10:17 krigade Kevin Loppatto in pucken ”köksvägen” som då ledde till 2-1. Resten av perioden avslutades mållös men med ett par chanser från Narvik som fick avsluta med ett numerärt överlage, men kunde inte ta vara på den chansen.

I den andra perioden fick Narvik tidigt chansen i numerärt överläge men även här var Claes Endre som en mur i Bodenmålet, spikade igen och visade på ett par riktigt vassa räddningar. Ca 10 minuter in i perioden var det mycket Boden igen och man fick också chansen i powerplay. Väl där sköt Marcus Sandström distinkt in 3-1 efter en retur på skott från Tommy Wargh. Matchen jämnade ut sig spelmässigt men förföljdes av många utvisningar och stundtals var det lite “Hawaii” ute på isen. Inga fler mål bjöds det på här och den andra perioden slutade 3-1.

I den sista perioden kom Narvik ut, likt som i andra perioden, ut starkt. Det syntes verkligen att man ville få in en reduceringspuck. Men vi ville annat och ökade istället på ledningen ännu mer. Efter 8:12 sköt Oliver Schack Blomstedt in 4-1, fint framspelad med ett läckert flipp-pass tvärs över slottet av Johan Ceder i spel 5 mot 3.

Efter 4-1 målet kändes det lite som att luften gick ur Narvik och vi hade bra kontroll över spelet. 14:05 in i perioden ökade vi också på till 5-1, då vi drev pucken på mål, som sedan slogs in av egen Narvikspelare. Sista Bodenspelaren på pucken var Sebastian Huczkowski.

När hesa Fredrik ljöd i hallen skrevs slutsiffrorna till 5-1.

Tack till alla som kom och kollade på matchen! Nu är det omladdning till nästa helgs DM-spel som spelas i Kalix den 30/8-1/9.

Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey – Narvik Hockey 5-1
(2-1, 1-0, 2-0)
Målskyttar Boden: Christian Pettersson, Kevin Loppatto, Marcus Sandström, Oliver Schack-Blomstedt, Sebastian Huczkowski
Målskyttar Narvik: Svein Petter Falk-Larssen
Skott: 34-23
Domare: Michael Hägg
Publik: 421 personer