Kaffe, kaka, tredje raka

Idag spelades den tredje matchen för vårt damlag i Dam- och Ungdomsligan där Piteå/MSSK stod för motståndet.

Vårt hemmalag tog tag i taktpinnen direkt när Michelle Benter-Staaf klev in i banan och avlossade det skott som betydde 1-0 tiden 1.36, assisterad av Amanda Nygård. Nästa mål kom tiden 8.47 när Johanna Jakobsson-Åhl sköt och framför mål fanns Caroline Hedin som tog hand om pucken och såg till att den hamnade i nät.

Tiden 13.09 får domarna även signalera för 3-0 när Tina Nordlund bakom kassen fint hittar fram till Michelle Bentzer-Staaf mitt i slottet som klipper till. Det var alltså mest Boden i inledningen, men Piteå/MSSK kom igång ju längre perioden led och bjöd på fint spel. Vår mur i buren Rebecca “Becky” Christersdotter stod för fenomenala räddningar och tryggt målvaktsspel.

Tiden 1.39 i den andra perioden blir Linnea Sohlman frispelad efter ett fint pass av Maarit Åström. Linnea lägger snyggt pucken ribba in, vilket betydde 4-0 till vårt hemmalag.

Piteå/MSSK gav sig verkligen inte och hämtar sedan upp till 4-3 genom mål av Thea Karle och Jenny Nilsson x2. Vi kämpar och sliter, och med hjälp av Redstorms påhejande från Bajo-läktaren håller vi undan i slutet och vår tredje raka seger var därmed ett faktum.

Återigen en riktig fin laginsats som bäddade för segern.

Sebastian Kauppila delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #9 Ella Lindmark och Piteå/MSSKs #18 Elin Bergdahl.

Boden Hockey – Piteå/MSSK 4-3