Jesper Ylivainio: “Jag tror på den här gruppen”

Han är tillbaka! Precis som utlovat kommer här en längre intervju med vår Jesper Ylivainio.

Först och främst, välkommen tillbaka till Boden!
Det var ju nu ett litet tag sen du spelade här senast, hur är känslan att vara tillbaka?
Tack så jättemycket! Kul att vara tillbaka, känner en stor revanschlust.

Hur skulle du beskriva tiden i Mora nu under första halvan av hockeysäsongen?
Tiden blev inte alls som jag tänkt mig, fick aldrig chansen att vara den spelare jag är. Men jag tar med mig ganska mycket saker, framförallt grejer jag lärt mig om mig själv. Tiden i Mora var lärorik på sitt sätt.

Allsvenskan är ju en nivå högre upp i seriesystemet än Hockeyettan, vad har du som spelare fått för erfarenheter och vad skiljer sig mellan Hockeyettan och Allsvenskan?
Spelarna är snäppet smartare och man får inte målchanser lika ofta. Lite tightare och tuffare är väl vad jag tänker.

Vad gjorde att du valde att komma tillbaka till Boden igen?
Jag ville spela Hockeyallsvenskan och därför drog det ut på tiden. Jag ville veta säkert att mina dörrar var stängda där innan jag skulle ta ett beslut om Hockeyettan. Alla lagkamrater från förra säsongen gjorde tillslut att Boden Hockey blev mitt val.

Du känner ju många i laget sen tidigare, men en del nya namn har ju också tillkommit i laget. Hur kändes det att vandra in i omklädningsrummet igen och träffa killarna, både nya samt de ”gamla” lagkamraterna?
Det var fantastisk kul att träffa alla nya/gamla lagkamrater, kändes som jag knappt varit borta, man fick sig en och annan pik när man klev in genom dörren. Hockeyspelare överlag brukar vara väldigt öppna, spelare kommer och går så de brukar sällan vara något problem att komma in i gruppen.

Om vi då blickar framåt, hur långt tror du säsongen kommer sträcka sig. Vad är målsättningen?
Vi vill vara med om och slåss så länge som möjligt! Jag tror på den här gruppen och det är också en anledning att jag väljer att komma hem.

Vad tror du att du som spelare kommer bidra med till laget?
Jag ska komma in och bidra med hårt jobb som alla andra, kryddat med mitt spel offensivt. Jag gillar att vara kreativ och hitta på saker offensivt.

Det var ett litet tag sen du spelade match senast, hur kommer det kännas att få knyta på sig skridskorna och hoppa in i hetluften i Allettan?
Jag känner ett stort sug efter att spela match! Allettan är en bra serie. Det gäller att vara ödmjuk inför varje match. Det finns inga så kallade ”lätta matcher”.

Kan i vanlig ordning avsluta med och fråga om du har någon hälsning till Bodensupportrarna?
Redstorm är Hockeyettans överlägset bästa supportrar. Vi behöver er mer än vad ni tror, fortsätt att stötta och skapa den magiska stämning ni gör match efter match!

Skribent: Kristian Nilsson
Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 034 61 22
BG: 5707-3744
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
SEMESTERSTÄNGT:
17/6-19/7

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique