Jämn match avgjordes på straffar

Idag mötte vi Surahammars IF för första gången, någonsin, i vår hemmaborg

Det var fördel Boden direkt i inledningen. Hemmalaget pressade på och fick med sig en utvisning, men som vi vet sedan tidigare så är Surahammar rätt trygga i att det är motståndarlaget som står för spelövertaget medan de står för farliga spelvändningar.

I mitten av perioden blev det spel 4 mot 4. Spelet blev i samband med det lite mer böljande. I slutet av perioden visas vår Robin Höglund ut för 5 + Game och Surahammar fick ett jätteläge att komma in i matchen. Vi klarade av det på ett ypperligt sätt och det stod fortsatt 0-0 på resultattavlan inför den andra perioden.

5 minuters-utvisningen fortlöpte i den andra perioden, men även här stod vi emot bra och klarade oss genom det. Efter det tog vi åter tag i taktpinnen och skapade under långa och många stunder ordentlig press i Surahammars försvarszon. Bortalaget tvingades slå till icing och slog även en Puck Out vilket innebar 5 mot 4-spel för vår del igen. Vi sköt mycket och till slut gav det utdelning när Anton Tano avlossade, Sebastian Harila krigade framför kassen och Linus Hedman slog in returen.

Men som tidigare nämnt är Surahammar bra på att försvara sig och sedan sylvassa i spelvändningarna. Med 2,5 minut kvar av den andra perioden kvitterade de just i en sådan spelvändning.

Även i den tredje perioden var det spel mot ett mål fram till att Surahammar fick spela powerplay. Inget av lagen fick in något ledningsmål i den tredje perioden och matchen gick till förlängning.

Vi drabbades av en utvisning i övertidsperioden vilket innebar spel 4 mot 3 för Surahammars del. Vår Oskar Matushkin, Anton Danielsson och Christian Nyman slet som djur i den spelformen samtidigt som Jacob Carlsson agerade tryggt och säkert. Surahammar fick inte till några speciellt vassa lägen.

När vi var fulltaligt och fick puckkontroll drev vi upp pucktempot ordentligt och satte full fart framåt, men även David Otter spelade övertygande i bortakassen.