Inför sista hemmamatchen: Boden Hockey vs. Örnsköldsvik HF

Imorgon, söndag, spelas den sista hemmamatchen i grundserien! Missa inte det! 

Grundserien lider mot sitt slut, men ännu är det två matcher kvar – en på hemmaplan och en på bortaplan. Det är lite tidigt att börja summera hösten redan nu – än är det ju 120 minuter hockey kvar att spela, men för att ge en liten fingervisning så har vi i år 32 inspelade poäng på 16 matcher, med möjlighet att landa på 38 poäng – samma antal poäng som serieledande Östersund innehar i skrivande stund.

Första året tillbaka i HockeyEttan landade vi på 35 poäng på 20 matcher, vilket ledde till placering 5 i tabellen när grundserien summerades. Förra året fick vi 40 poäng på 20 matcher, vilket innebar en tredjeplats i tabellen.

Det är svårt att jämföra poängskörden från år till år, bara genom att titta på tabellerna, eftersom att det under 2017/2018 och 2018/2019 var fler antal lag i HockeyEttan Norra och således även spelades fler antal matcher, men för att jämföra så kan man säga att vi 2017/2018 tog 1.75 poäng per match, 2018/2019 tog 2.0 poäng per match. Vid full pott i de sista omgångarna landar vi på 2.11 poäng per match den här säsongen. Någonting vi givetvis går för!

Vi har varit klara för AllEttan i några omgångar och mycket handlar såklart nu om att förbereda oss inför det som komma skall.
– Vi har fokuserat mycket på försvarsspel nu och längre fram ska vi gnugga på det andra, säger Lars Molin till hemsidan.

Bilden kan innehålla: 1 person, text

Morgondagens motstånd, Örnsköldsvik HF, kom för två år sedan på en fjärdeplats med 40 inspelade poäng. I år har de 15 poäng på 16 matcher och ligger på åttonde plats. De kommer senast från straffsegrar mot SK Lejon och Östersund. De har en duktig målvakt i Oliver Dackell samt en ganska spridd poängproduktion med Eemeli Skantz och Simon Engström i topp.

Senast vi mötte Örnsköldsvik var det vi som gick segrande ur striden på bortais, med 3-1, efter mål av Henri Tamminen och Per Savilahti-Nagander x2.

Vad kan vi förvänta oss av morgondagens match och motstånd?
– De har kommit igång nu på slutet. Det kommer att gå fort och de kommer att sätta press. En viktig match för oss imorgon också, säger Lars Molin.

Läget i laget är att Kevin Loppatto, Sebastian Huczkowski och Pavel Krajcovic vilar med mindre skavanker. De förväntas vara åter i spel när AllEttan drar igång. Vi lyfter upp vår egen juniormålvakt Rasmus Karhu som reservmålvakt i morgondagens match.

Kom till Björknäshallen imorgon! Det är ju faktiskt sedan hela 3 veckor till möjligheten att se vårt hemmalag i vår hemmaborg igen. Vi hoppas att vi tillsammans sätter punkt för hemmaspelet i grundserien år 2019/2020, och tillsammans ser till att det blir en trevlig tillställning med många hejande Bodensare på läktarna.

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 034 61 22
BG: 5707-3744
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
SEMESTERSTÄNGT:
17/6-19/7

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique