Inför matchen: “Vi ska köra över dem”

Inför matchen: “Vi ska köra över dem”

Det är uppdukat för stekhett derby i Björknäshallen!

Kl 19.00 släpps pucken mellan vårt hemmalag och Piteå HC. Senast lagen möttes var i Piteå för drygt två veckor sedan. Då startade Piteå piggt och tog i den första perioden ledningen med 2-0. Vi kom tillbaka starkt i den andra perioden och kvitterade. I den tredje perioden när matchen stod och vägde så drog Piteå det längsta strået och gick segrande ur striden.

Tabellen

Vi leder tabellen med 32 inspelade poäng på 14 matcher med en målskillnad på +49. Vi har både gjort absolut flest mål och även släppt in minst mål. Piteå ligger nu på en fjärdeplats i tabellen med 20 poäng på 11 matcher. För Piteås del så är det faktiskt så att det börjar brännas lite kring strecket, där femteplacerade Kalix (12 spelade matcher) har 19 poäng och sexan Vännäs har 16 poäng med en match mindre spelad än Piteå.

Viktig match för båda lagen

Kvällens match kommer inte bli annat än riktigt spännande och viktig för båda lagen – för vår del handlar det om att ta revansch från senast lagen möttes. För Piteås del handlar det om att ta revansch för de senaste 3 omgångarna där det blivit idel förluster mot Teg, Örnsköldsvik och Teg (igen), samt att ta de viktiga poängen för att hålla de AllEttanjagande lagen bakom sig.

Läget i truppen

Förändringar från förra matchen är att Fahlesson och Nordin vilar pga skador och att Nyman är tillbaka. Vi lånar in Kevin Arvidsson från Modo J20 som under säsongen även har spelat några allsvenska matcher. Han går in tillsammans med Dahlroth nu när Bolton är avstängd.

Webbsändning – Oskar Sundqvist expertkommenterar!

Pga rådande läge blir detta stekheta derby tyvärr inte den hockeyfest det brukar vara – med drygt tusen vilt och ivrigt hejande i publiken. Men vi sänder givetvis matchen och hoppas att ni alla ser matchen via vår webbsändning! Via vår webbsändning får du ta del av intervjuer inför match och i periodpauserna. Vi visar repriser på spännande sekvenser och följer spelet med hela 5 kameror! Sändningen kommenteras givetvis av vår eminente kommentar Tony som ikväll har sällskap av ingen mindre än Oskar Sundqvist. Sändningen börjar kl 18.30 och du hittar den här (länk).

Slutligen gör vi oss alla redo för stekhett derby genom att läsa intervjun nedan med vår #4 Johan Höglund.

Johan Höglund, du anslöt från Peoria Rivermen i SPHL till i år. Hur har du upplevt hockeyn här uppe i norr så här långt?
Det stämmer! Nivån på hockeyn är bra tycker jag. Sen har det väl blivit en del matcher som runnit iväg med mycket mål och sådant men det kan också bero på att de flesta lagen inte har mentaliteten att tävla mot oss i 60 minuter, och då blir det så.

Du har fått testa på de flesta positionerna i laget hittills och har varit lite av en allt-i-allo. Hur har det varit att spela forward då du egentligen är back?
Haha, ja det stämmer. Jag kan väl säga att man känner sig lite vilsen titt som tätt men vafan, det är bara att bita ihop och köra på. Vi har ett jäkligt bra och en ännu bättre grupp och är det så att vi är kort om forwards, centrar eller backar så ställer jag upp och gör mitt yttersta för laget oavsett vilken position det är.

Hur skulle du beskriva din inledning på säsongen hittills?
Jag ha som sagt varit på en del olika positioner så det är svårt att säga men måste ändå klappa mig själv på axeln och säga att jag har gjort det helt ok nu när det har blivit så.

Nu möter vi Piteå för andra gången i serien, vad är dina tankar kring den matchen?
Tankar och tankar… vi ska köra över dem från första sekunden pucken släpps. Vi ska hålla oss till vår gameplan och mala ner dem. De stal 3 poäng från oss senast i Piteå. Det kommer inte att hända igen.

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 357 58 42
BG: 5525-6168
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
vardagar 12-16

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique