Inför matchen: “då är vi svårslagna”


Skribent: Dennis Eliasson

Dags för hemmamatch och dags för derby!

Efter en 6 poängsturné nere i Värmland och Dalarna under helgen är det så dags för hemmamatch igen.

Piteå står för motståndet för andra gången här i Allettan. Förra matchen vann vi som bekant med 2-5 efter bland annat ett riktigt snyggt 0-3 mål av Sebastian Kaijser, assisterad av Sebastian Harila och Marcus Sandström. Övriga målskyttar i den matchen var Sebastian Harila, Pontus Johansson och Mikael Lidhammar.

Piteå studsade tillbaka lite halvt redan 2 dagar efter vårt möte då man slog tillbaka Teg på hemmaplan med 4-3 efter straffar. Men det räckte inte bara med 3 straffar var, ne, det krävdes 22 (!!!) straffar innan Carl Becker kunde avgöra matchen.

Att dra den gamla klyschan att matcherna mot Piteå alltid är täta och hårda känns onödigt, det vet både vi och spelarna redan. Även om vi har haft resultaten med oss i de senaste mötena så kan allt hända när pucken släpps. Piteå är farliga, framförallt om deras toppspelare för utrymme i anfallszon.

– Piteå är alltid farliga så det gäller att vi är ödmjuka och fortsätter spela vårt spel. Då är vi svårslagna, säger #2 Sebastian Harila inför morgondagens match. Du kan läsa fler frågor och svar med honom i matchprogrammet nedan.

Digitalt matchprogram – vinn charkkorgen!

Swisha 30 kr till 123 357 58 42 och märk med “charkkorg” så är du med i utlottningen om charkkorgen från vår partner Nordchark!

“Deadline day”

Igår vid midnatt stängde transferfönstret. I Piteås trupp ser vi inga förändringar, men hos oss så kan jag inte tänka mig att någon missat att vi värvade den tvåfaldige SM-guldmedaljören Fredrik Lindgren. Över 700 SHL-matcher, 2 SM-guld och 4 SM-silver är bara några av skridskovirtuosen från Arvidsjaurs meriter. I Lindgren så får vi in ofantligt med viktig rutin och skicklighet inför slutspurten av säsongen. Han kommer dock inte vara med i matchen mot Piteå, men börjar träna med laget under veckan.

Webbsändning

Webbsändningen hittar du i länken här (klicka). Nedsläpp kl 19.00 och sändningsstart kl 18.30. Missa inte det!

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 357 58 42
BG: 5525-6168
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
vardagar 12-16

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique