Inför matchen: Boden Hockey vs. Tegs SK

Efter två raka vinster för oss, så är det då dags för match igen imorgon lördag, då vi åker ner till Västerbotten för att ta oss an tabellfyran Tegs SK. En match som blir viktig att vinna för att ta ett stort kliv närmare AllEttan, men också för att ta revansch sen vi senast mötte dem hemma i Björknäshallen.

Tegs SK har imponerat under seriens gång, då de har inkasserat 26 poäng på 13 matcher och ligger just nu precis under oss i tabellen med ynka tre poäng och en match mindre spelad.

Förra säsongen var Teg ett lag som oftast gick mycket på defensiven och kontrade väldigt snabbt när väl chansen kom. Inför den här säsongen har de dock spetsat till truppen och deras offensiv har blivit starkare och farligare. Sebastian Manberg, som värvades från Hudiksvall, har levt upp till förväntningarna och ligger just nu tvåa i poängligan, följt av Anton Tano på åttonde plats.

Senaste matchen Teg spelade vann de mot Piteå borta med 1-2 efter straffar, och efter den segern är en AllEttan plats relativt nära för dem, likt som för oss. Senast de spelade AllEttan var säsongen 12/13 så ett hungrigt lag kommer säkerligen ställa sig på isen.

Det finns inga undantag för oss, då vi kommer göra allt för att stoppa och se till att hemmalaget kommer stå kvar med 0 poäng i bagaget efter matchen.

Vi kommer som tidigare nämnt till match med två bra prestationer bakom oss mot Kiruna IF (vinst 3-0) och Kalix HC (vinst 3-4 efter straffar). Det gäller att komma ut som vi har gjort i de senaste matcherna, tro på anfalls-/försvarspelet, hålla en väldigt god disciplin och inte falla in i motståndarens ”gameplan”.

– Vi har tränat på bra och har haft bra fart på träningarna i veckan, säger Anton Toolanen inför matchen.

Revancshlusten är säkerligen stor sen senast vi mötte dem. Ska vi vända på den steken och ta revansch mot Västerbottningarna så kommer det krävas mycket vilja, aggressivitet och fart.

Anton Toolanen har segerreceptet klart för sig:
–  Bra fart från start, jobba och köra vårt spel i 60 minuter.

Matchen ser du här:
Tegs SK – Boden Hockey

Skribent: Kristian Nilsson
Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 034 61 22
BG: 5707-3744
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
SEMESTERSTÄNGT:
17/6-19/7

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique