Inför matchen: Boden Hockey vs. SK Lejon

Nu återstår det 7 matcher av grundserien. Vi kommer senast från en bortaförlust mot Östersund och är nu riktigt revanschsugna hemma i Björknäshallen imorgonkväll när tabelljumbon SK lejon kommer på besök. 

För SK Lejon har det gått fortsatt tungt under serien. Ingen vinst än så länge under ordinarie tid och man har endast lyckats ta en vinst under förlängning. Detta betyder att de med sina 3 poäng just nu ligger sist i serien. De har haft en del bra matcher, inte minst då de vann över Teg på bortaplan (efter förlängning), men de var också nära att sno åt sig extrapoängen hemma mot Örnsköldsvik när man förlorade på övertid med 2-3.

Med -30 i målskillnad (15 mål, 45 insläppta) efter 9 spelade matcher talar det ändå rätt mycket för oss inför den här matchen. Senast vi spelade mot SK Lejon gick vi segrande ur matchen med 1-4. Det satt dock ganska långt inne, då Lejon tog ledningen sent i den andra perioden, men efter två snabba mål av oss strax därefter kunde vi tillslut punktera matchen och åka hem från Skellefteå med 3 poäng i bagaget.

Med tanke på att vi har gjort 35 mål de 9 inledande matcherna, så har de senaste två matcherna varit lite målsnåla för vår del och puckarna har inte riktigt gått dit vi vill.

– Vi möter två bra lag de senaste matcherna, men mot Piteå så tycker jag att vi borde ha pillat in några puckar men deras målvakt hade en bra dag, sen mot Östersund så har vi strul med att få igenom puckarna in på mål, så det får vi jobba på, berättar vår målkung Sebastian “Husse” Huczkowski till hemsidan inför morgondagens match.

Den här matchen blir viktig för att komma tillbaka till den fina målformen. Laget är säkerligen väldigt revanschsuget. Lejon kommer garanterat få det tungt då vi har visat att vi är svårslagna på hemmaplan. Men hockey är ju alltid hockey, så allt kan visserligen hända, det finns inga lätta matcher i HockeyEttan. Så kom till Björknäshallen och heja fram ditt hemmalag!

– Lejon brukar gilla att kontra och checka rätt hårt, så vi får se till att spela oss ur zon snabbt och vara noggranna på linjerna. Det krävs att vi jobbar hårt, spelar disciplinerat och får in puckarna på mål med trafik framför kassen, säger Husse.

Publikstödet har varit fantastiskt under seriens gång, och sämre ska det inte bli. Se till att vara på plats imorgon och heja fram våra krigare till 3 poäng!

Hela intervjun med Husse kan du läsa i morgondagens matchprogram, missa inte det!

Skribent: Kristian Nilsson
Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 034 61 22
BG: 5707-3744
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
Öppettider:
mån & ons kl 12-16

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique