Nu drar det äntligen igång igen!

Sommaruppehållet är över och vi kan åter igen fokusera på det som är riktigt viktigt, hockey! I den första träningsmatchen kommer anrika Kiruna AIF på besök. Dessutom kommer Bodensonen och Stanley Cup-mästaren Oskar Sundqvist till Björknäshallen, med den mycket välkända Stanley cup-bucklan! 

Morgondagens match blir en tuff uppgift, inte bara för att det är den första matchen för säsongen, utan även för att vi ställs mot ett motstånd som gjorde ett bra första år i HockeyEttan och som har ett par intressanta värvningar inför den här säsongen, bland annat två kanadensare och en finne med erfarenhet från spel i Mestis.

De har redan hunnit spela två träningsmatcher. Först mot Narvik som spelar i högstaligan i Norge och sedan mot finska Mestis-laget Roki. Båda matcherna slutade i förlust för Kiruna AIF, så det är alldeles säkert ett revanschsuget gäng som kommer till Björknäshallen imorgon. Kiruna AIF är ett spelskickligt lag och har alltid varit, som man inte får göra några misstag mot för då straffar det sig ofta direkt.

För vår del har laget en hel del spännande nyförvärv inför säsongen, med mycket erfarenhet från SHL, Liiga, Mestis och Allsvenskan. Viktigt är också att en stor del av stommen finns kvar och att många spelare har valt att stanna sen tidigare säsonger. Årets trupp ser med andra ord intressant ut, och det kommer bli riktigt kul att se vad laget kan prestera under säsongens gång!

Hur kommer vår nya huvudtränare Lars ”Molla” Molin formera kedjorna?
Kanske får vi se en klassisk Boden-lina med Marcus Sandström, Ville Sandberg och Sebastian Harila igen?
  • Det får vi reda på imorgon kl 19.15 i Björknäshallen!

Träningsmatcher är såklart till för att lära, för att komma in i spelsystemet och för att försöka bli så samspelta som möjligt inför seriepremiären i september, men vi går givetvis in för att vinna. Vinna matchen, vinna varje närkamp, varje puck och för att även vinna striden på läktaren. Därför är det viktigt att just Du kommer och visar ditt stöd för ditt hemmalag redan i inledningen.

Bodens supporterförening Redstorm är också igång för i år, då man redan på ispremiären välkomnade alla spelare på ett mycket bra sätt. Räkna med ännu mer fart och fläkt från Bajoläktaren i år!

Slutligen, som det inte går att trycka nog på, är det viktigt att du kommer till Björknäshallen imorgon för att fira den tvåfaldige Stanley cup-mästaren och Bodensonen Oskar Sundqvist, som för andra gången kommer till Björknäshallen för att visa upp Stanley cup-bucklan. I den första periodpausen hyllar vi honom och i den andra pausen visar han upp bucklan och du har möjlighet att ta en bild.

Var var du  13 augusti 2019 när vi firade den förste svensken genom tiderna som har vunnit Stanley Cup med två olika lag?
Tisdag 13/8, kl 19.15. Björknäshallen. Be there. 

Sprid ordet och bjud in alla ni känner, för detta blir en kväll ni inte vill missa!

Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 357 58 42
BG: 5707-3744
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
Onsdagar 9-15

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique