Inför matchen: “åker mer skridskor och jobbar hårdare”

Inför matchen: “åker mer skridskor och jobbar hårdare”

Med 3 segrar på de 3 senaste matcherna och fortfarande obesegrade på hemmaplan, så gästar nu Vännäs Björknäshallen med hopp om att bryta vår fina svit.

Senast lagen möttes så gick vi segrande ur striden med 1-3 på bortaplan efter att Antti Kauppila dundrade in 2 kassar (0-1 & 0-3).
– Förra matchen var tät och tuff. De har ett bra och stabilt lag, säger Antti.
Det var en jämn match där utvisningarna fällde avgörandet då matchens samtliga 4 mål kom till i Powerplay. Vännäs visade redan då att man ville vara med och slåss om en plats i allettan och ovanligt för oss så förlorade vi skotten med 36-32.

Vännäs hittar vi just nu på en 5e plats i tabellen, dvs den sista allettanplatsen, med samma poäng (19) som 6e placerade Kalix fast med en match mindre spelad. Det är alltså ett Vännäs som kommer slåss med näbbar och klor för att knipa poäng och behålla sin plats till allettan.
– Det kommer att krävas att vi spelar vårt spel i 60 minuter, och att vi åker mer skridskor och jobbar hårdare än Vännäs, säger Antti kommer bli kvällens segerrecept.
Vännäs är just nu i en uppåtgående trend och har vunnit de 3 senaste matcherna där den största skalpen plockades mot Teg på hemmaplan den 12/11 då man vann på övertid med 2-1.

Som jag tidigare nämnde så har även vi en fin trend med 4 raka segrar i ryggen och vi är obesegrade på hemmaplan. Vi har visat att trots bortfall på skickliga spelare som Jacob Bolton, Marcus Sandström och Mattias Fahlesson med flera, så kan vi vinna, tack vare bredd och duktiga juniorspelare som visat upp sig, där lånen Fabian Nilsson och Kevin Arvidsson är 2 som riktigt stuckit ut.

Victor Johnson fortsätter att toppa målvaktsligan i norr och Kristoff Kontos är efter sina 2 mål och 1 assist senast ohotad etta i hela Hockeyettans poängliga med mäktiga 34 poäng på 16 matcher. Närmast bakom honom hittar vi, från östra serien, Huddinges Björn Jonasson på 29 poäng. Och på förstaplats i backarnas poängliga i den norra serien hittar vi just 2 målskytten från senaste mötet, Antti Kauppila med 22 poäng.
– Det får jag tacka mina lagkamrater för.

Webbsändning

Ikväll och för en tid framöver tillåts ingen publik på matcherna. Men vi sänder givetvis matchen. Webbsändningen startar kl 18.30 och innehåller intervjuer, grafik, kommentatorer och repriser.


Klicka på bilden ovan för att ta dig till webbsändningen.

Nyhet: Digitalt matchprogram – var med i utlottningen om charkkorgen värd 2000 kr

Swisha 30 kr till 123 357 58 42 och märk med “charkkorg” så är du med i utlottningen. Vinnaren presenteras under morgondagen.


Nedsläpp kl 19.00.
Sändningsstart kl 18.30.

Skribent: Dennis Eliasson
Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 357 58 42
BG: 5525-6168
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
vardagar 12-16

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique