Inför hockeyhelgen: “en utmaning”

Nytt dubbelmöte!

Matcherna duggar som bekant tätt just nu och i helgen är det så dags att spela två av våra framflyttade matcher. Det är Forshaga och Borlänge som kommer på besök.

Forshaga hittar vi just nu på en 6e plats i tabellen med 10 inspelade poäng på 7 matcher, Forshaga vann sin senaste match med 1-2 då man spelade borta mot Hanviken. Detta är ett lag som gillar att sätta hög press och är inte blyga i närkamperna. Så där gäller det att se upp.

– Så länge vi håller oss till vår gameplan så tror jag att vi kommer att ta 6 poäng i helgen men det kommer att vara en utmaning, säger #41 Fabian Nilsson

Söndagens motståndare Borlänge hittar vi lite längre ner i tabellen, nämligen på en 8e plats men de är dock bara 1 poäng bakom Forshaga men med 2 matcher mindre spelade. Senaste matchen Borlänge spelade var den 30/1, då mötte man just Forshaga på hemmaplan, en match där Forshaga spände musklerna och betvingade Borlänge med 3-5.

– För att vi ska ta 3 poäng krävs det att vi litar på vårt spel, kör stenhårt på det direkt från start och att vi fortsätter mala på oavsett vad som händer, säger #4 Johan Höglund.

Vi har som alla vet kommit igång på allvar nu efter vårt uppehåll, 3 raka segrar och den senaste kom i onsdags mot Kalix i en match där utvisningarna haglade tätt trots en relativt snäll match.

Men även fast vi hade 29 utvisningsminuter fler än vår motståndare så lyckades vi vinna matchen med 5-3 efter att Sebastian Kaijser satte sista målet i numerärt undeläge efter slarv av Kalixbacken bakom eget mål.

I och med den segern så ligger vi på 3e plats i tabellen med 12 poäng på 4 matcher, dvs. full pott. Men segern mot Kalix kom till ett dyrt pris då nyförvärvet Sakari Turtiainen fick utgå skadad i slutet av andra perioden. Han kommer tyvärr inte till spel i helgen. I övrigt har Robert och Robert samma manskap att tillgå som under de senaste tre matcherna.

Digitalt matchprogram – Vinn charkkorgen! 

Swisha 30 kr till 123 357 58 42 och märk med “charkkorg” så är du med i utlottningen av produkter värda 2000 kr från vår partner Nordchark!

Lördagens webbsändning hittar du här (länk) och söndagens webbsändning hittar du här (länk). Observera att det är nedsläpp kl 15.00 i båda matcherna och att sändningsstart är kl 14.30.

Tillsammans mot Allsvenskan!

Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 357 58 42
BG: 5525-6168
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
vardagar 12-16

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique