Inför DM, spelchema och länkar till att följa matcherna
I helgen är det dags för kval-/poolspel i Stora DM.

Matcherna spelas i 2×20 minuter. Varje match ska avgöras, vid oavgjort efter ordinarie speltid så väntar sudden, om inget avgörande har kommit efter 5 minuters suddenspel så fälls avgörandet med straffar, bäst av 3 st.

Vårt motstånd

Vi möter Kalix HC och Kiruna IF i en dubbelserie. Kalix HC har under försäsongen spelat mot Piteå HC, där de gick segrande efter straffar, samt Luleå J20 där de vann med 3-2 efter ordinarie speltid. Kiruna IF spelar sina första försäsongsmatcher under helgen.

Spelschema

Lördag
Kl 12.00. Kalix HC vs. Boden Hockey
Kl 15.00. Boden Hockey vs. Kiruna IF

Söndag
Kl 13.00. Boden Hockey vs. Kalix HC
Kl 16.00. Kiruna IF vs. Boden Hockey

Följ matcherna

Under rådande omständigheter är inte publik välkommen i Norra Affärs Arena i Haparanda, men matcherna går att följa via resultatrapporteringen här (klicka), eller genom att köpa webbsändning för 89 kr/st eller 249 kr för alla matcher. Länk till webbsändning (klicka). Enligt uppgift sänds matcherna utan kommentator.

Vi har som bekant spelat en träningsmatch, där vi besegrade Luleå J20 på hemmaplan med 5-3. Vi förde matchen majoriteten av tiden, men precis som det kan vara under försäsongsmatcher så pendlade matchbilden något. Du kan läsa mer om den matchen här (klicka), eller se målen här nedan:

 

Hemsidan slog en pling till huvudtränare Robert “Nobbe” Nordberg för att höra om tankar inför helgen.

Hur skulle du sammanfatta onsdagens match?
Vi håller i matchen och tappar den några gånger. För att vara en försäsongsmatch så hittar vi ändå tillbaka och lyckas vinna.

Några spelare du vill lyfta fram lite extra som gjorde bra ifrån sig?
Jag tycker att hela Nymans lina med Harila och Hansson gjorde bra ifrån sig. Många av backarna såg också bra ut. De visade att vi försökte spela det spelet som vi har tränat på.

Nu väntar DM, dubbelmöten som spelas i 2×20 minuter. Tankar om det?
4 perioder lördag och 4 perioder söndag. Det gäller att orka och att ladda om. Det är ett bra tillfälle för oss att spela mycket matcher och komma in i det spel vi vill spela.

Är hela truppen tillgängliga för spel?
Alla är redo att spela.

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 357 58 42
BG: 5707-3744
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
Onsdagar 9-15

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique