Inför bortaturnen: vs. Vallentuna och Väsby

Dags för bortaturné.
Imorgon så åker grabbarna söderut för att möta Vallentuna på lördag och Väsby på söndag.

IF Vallentuna BK

Vallentuna slutade på en femteplats i den Östra serien med 39 inspelade poäng och knep därmed den sista AllEttan-platsen därifrån. Det är ett lag vi inte har mött tidigare och i alla fall jag inte sett speciellt mycket av i år.

De har börjat AllEttan med en seger och två förluster. Segern tog de i den första matchen, borta mot Lindlöven då de betvingade Lindesbergarna med 1-3. Därefter förlorade man hemma i returmötet med 4-5. Senaste matchen laget spelade var borta mot Borlänge och även där blev det förlust, denna gång med 7-5.

Vallentuna är ett lag som gillar att spela med hög press och överbelasta så ofta de kan, men på grund av detta så har de en tendens att gå bort sig om motståndaren lyckas flytta pucken snabbt. Vid anfall så gillar de att driva hårt på kassen med minst en spelare.

Mer statistik och info om Vallentuna från grundserien hittar du här (klicka).

Väsby IK HK

Seriesegraren i den Östra serien skrapade ihop fina 48 poäng på 22 matcher i grundserien.

Väsby är ju relativt bekanta för oss Bodensare efter fjolårets AllEttan då vi möttes och mätte våra krafter vid två tillfällen. Vid båda dessa tillfällen var det vi som klev segrande ur slagen. Första mötet skedde då hemma i Björknäshallen där Väsby betvingades med 4-2. Därefter möttes vi på bortaplan och denna gången blev det betydligt jämnare. 3-3 efter full tid och inga mål i förlängningen gjorde att det krävdes straffar för att skilja lagen åt, men även denna gång var det som sagt vi som gick segrande ur striden och siffrorna skrevs då till 3-4. Det var för övrigt vårt senaste tillskott Jesper Ylivainio som då satte den avgörande straffen.

Hur spelar Väsby då?
Jo, likt som Vallentuna så sätter Väsby en hård och hög press och gillar även de att överbelasta så ofta de kan, även här medför det att om motståndaren flyttar pucken snabbt så tenderar de att gå bort sig. Framför allt i egen zon.

Sin höga hårda press till trots så verkar de inte vara ett fysiskt lag utan snarare tvärtom, och om motståndaren spelar fysiskt så möter man inte upp med detsamma.

De är skickliga och farliga i anfallszonen genom att göra långa pass för att byta sida på pucken och på så vis passivisera sina motståndare. När de kommer i flygande anfall så nyttjar de ofta andra och tredjevågen genom att först ta ner pucken djupt för att sedan släppa upp/in pucken på spelare som kommer med fart in i zonen.

Vi kommer senast från ett litet uppehåll där vi har tränat på bra. Här nedan kan du höra en intervju med vår huvudtränare Lars “Molla” Molin som berättar om läget i truppen och tankar inför det som komma skall:

Webbsändningarna till respektive match hittar du här, observera att nedsläpp i lördagens match är kl 16.30 och i söndagens match är kl 16.00:
IF Vallentuna BK – Boden Hockey
Väsby IK HK – Boden Hockey

Skribent: Dennis Eliasson
Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 034 61 22
BG: 5707-3744
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
Öppettider:
mån - fre kl 10-15

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique