I den sjätte perioden vinner Piteå matchen.

Ny match mellan Boden Hockey och hemmalaget Piteå Hockey, och det hela blev en lååååång drabbning. Matchen slutade 1–1 efter full tid och fick avgöras utan straffar och med riktiga suddenperioder. Det skulle ta ända till den sjätte perioden innan avgörandet föll och Piteå hade kvitterat matchserien.

Det var dags för rond två mellan Boden Hockey och Piteå Hockey. Uddamålssegern för Boden i den första ronden lagen emellan var snabbt glömd och det var två ganska jämna lag som inledde den första perioden. Bägge lagen skakade fram sina chanser, men två bra målvakter höll matchen jämn. Men efter 11,22 kunde Christian Nyman lobba in ledningsmålet efter att pucken gått i en båge och totalt ställde John Westermark i Piteåkassen.

Efter målet lyfte hemmalaget Piteå upp spelet betydligt och kunde etablera ett visst tryck mot Jacob Karlsson i Boden Hockeys mål. Men Bodens backar stod upp bra och det blev inga mål för Piteå i denna period.

I den andra perioden  fortsatte det jämna och tuffa spelet, men domare Bohm höll en bra nivå på matchen. Bägge lagen fortsatte att vaska fram chanser. Boden hade två möjligheter till att öka på sin ledning när laget fick spela i numerärt överläge, men hittade inte det där rätta trycket mot Piteås kasse. Det var alltjämnt en bräcklig 0–1 ledning för Boden Hockey när hesa Fredrik ljöd.

I den tredje perioden hade åskådarna knappt bänkat sig efter pauskaffet när Piteås Edward Björk kunde hänga in kvitteringen efter bara 33 sekunders spel. Men det måste erkännas att målet var snyggt och om vi ska vara helt rättvis så speglade det även matchbilden.

Oroväckande dock så klev Jesper Ylivainio av på grund av en skada med några minuter kvar av matchen. Han fick ledas av isen och det såg allt annat än bra ut. Till denna match så saknades även Arespång som klev av gårdagens match.

Boden Hockey försökte verkligen att trycka in ledningsmålet, men Piteås försvar och målvakt ville annat och perioden slutade mållös och det hela gick till förlängning.

Nytt i denna semifinalserie var det faktum att inga matcher kommer att avgöras med straffar, utan det var dags för period nummer fyra. En period som Boden ägde och hade även de hetare lägena, dock utan att kunna få in pucken. Istället tvingas vi konstatera att det hela går till en femte period. Det kommer säkerligen att bli ett individuellt misstag som kommer att avgöra denna match med tanke på alla trötta huvuden därute på isen.

I den femte perioden så var det Boden Hockey som tog kommandot och hade definitivt de hetaste chanserna. Men den där lilla rätta turen/skärpan fanns helt enkelt inte. Domare Filip Bohm som hittills hållit en rätt bra nivå missade dock flera saker som borde renderat i utvisningar. Bland annat så bjöds Christian Nyman på en riktigt ful blindside-tackling som borde renderat i bot-båset. Istället tuffade perioden på och vi kan bara konstatera att åskådarna får mycket hockey för pengarna nu när det är dags för den SJÄTTE perioden, och det med en redan sliten och skadedrabbad trupp.

Men dessvärre för Bodens del var det Piteå Hockeys Gustav Marnetoft som i matchens 101:a minut lite retsamt kunde lägga in segermålet och därmed jämna ut matchserien till 1–1 i matcher.

Nåväl, bara att försöka ladda batterierna efter denna fullständiga urladdning och komma igen på onsdag då den tredje matchen avgörs i HIVE Arena.