Högdramatisk och spännande avslutning

3-0 vinst igår mot Östersund, som innebar viktiga poäng för att kunna knipa en tredjeplats i tabellen. I eftermiddag kom topplaget Hudiksvall på besök i Björknäshallen, och denna match var också viktig för att ha ett bra läge för tredjeplatsen inför den sista omgången på onsdag.

När pucken släpptes och matchen var igång, så fick vi se ett högre tempo jämfört med igår. Hudiksvall kom ut aningen starkare i den första minuten och la många skott på mål.

Matchbilden ändrade sig dock ganska snabbt och vi tog kontroll över spelet mer och mer. Hudiksvall ställde oftast upp i mittcirkeln i chans på att kontra snabbt tillbaka. Men vi hade mest puckkontroll och efter ca 6,5 minut spelat så fick vi också chans i matchens första numerära överläge.

Det dröjde inte mer än 40 sekunder innan vi tog vara på chansen och stänkte dit ledningspucken genom lagkaptenen Petter Sundqvist. Publiken gillade vad de såg och stämningen i hallen var som alltid mycket bra.

Vi fortsatte att kontrollera spelet, men Hudiksvall kunde komma in i vår anfallszon ett par gånger och satte press, utan några riktiga farligheter dock. 1-0 blev också resultatet efter den första perioden.

I den andra perioden var det vi som redan från start fortsatte att kontrollera pucken och vi hade bra fart på spelet. Det dröjde inte längre än 4 minuter då vi också ökade på ledningen till 2-0, efter en mycket fin uppåkning av Viktor Lindgren som passade in pucken framför mål där Johan Ceder kunde trycka in pucken bakom Hudiksvalls målvakt.

Det såg fortsatt bra ut efter målet och vi fortsatte spela med mycket energi. Ca 10 minuter in i perioden drog vi på oss en utvisning som vi klarade av bra, men som gav energi till Hudiksvall som kom allt närmre vårt mål. Reduceringen kom också efter 13 spelade minuter.

Hudiksvall kontrollerade pucken mer och vi hade inte samma kontroll över spelet längre. Vi lyckades dock spela av perioden bra och 2-1 var också resultatet när ljudsignalen ljöd.

Den tredje perioden öppnande jämt då det verkade vara aningen avvaktande spel från båda lagen. Tidigt i perioden drog dock Hudiksvall på sig en utvisning och vi fick chansen i det fjärde numerära överläget för kvällen. Det tog bara 44 sekunder in i det numerära överläget då vi ökade på ledningen till 3-1, efter att Jonathan Tholander sköt in pucken på retur från Tommy Wargh.

Matchen fortsatte i samma anda med mycket fart och fysiskt spel. Hudiksvall var snäppet vassare i sitt spel och reducerade också till 3-2 bara 4 minuter efter vår utökning. Matchen var olidligt spännande och det var bara en tidsfråga innan något av lagen skulle göra mål igen.

Tyvärr var det Hudiksvall som kvitterade till 3-3 med cirka 5 minuter kvar av matchen. Surt var det förstås, men vi gav inte upp då vi avslutade med ett par farliga anfall i slutet av perioden, dock utan resultat. 3-3 var resultatet då den sista perioden var slut, och en spännande förlängning väntade.

Väl i förlängningen så var det vi som vann första tekningen och kontrollerade pucken på ett bra sätt. Ett par farliga målchanser lyckades vi också skapa men pucken ville inte leta sig rätt. Hudiksvall var farligt vassa och snabba med sina kontringar, och som 3 mot 3 hockey är så kan vad som helst hända. Det var då alltså Hudiksvall som drog det längsta strået och avgjorde matchen med 25 sekunder kvar på klockan.

Bodens Eltjänst utsåg bästa spelare i både lagen – Hudiksvalls #20 Henrik Marklund och Bodens #79 Jonathan Tholander. Foto: Christer Hägglund.

Boden Hockey – Hudiksvalls HC, 3-4
(1-0, 1-1, 1-2, 0-1)