Hockeyfest med målkalas

6-2-seger inför 1109 helgfirande Bodensare.

Vårt hemmalag inledde starkt och började matchen i vanlig ordning med stenhård press på Kalix som hade det svettigt inledningsvis. Spelet jämnade dock ut sig ju längre perioden led. Matchens första riktiga målchans kom efter drygt 5 min och det var nära hemmaledning redan då, men det skulle dock inte dröja länge innan huvuddomare Mikael Hedberg fick signalera för mål.

I den sjunde matchminuten vinner Ville Sandberg tekningen i offensivzon och Tommy Wargh höjer sedvanligt klubban och skjuter ett välplacerat skott, som målvakten dock räddar, men på returen är Marcus ”Sasse” Sandström starkast framför kassen och trycker in 1-0 till Boden.

Hemmalaget fortsätter att hålla i taktpinnen och skapar nästan direkt efter ledningsmålet en ny målchans, men tyvärr så blev det ingen utdelning då. 08.31 var det så dags för domare Hedberg att för andra gången i matchen signalera för mål och 2-0 var ett faktum, Tommy Wargh skjuter ännu en gång och den här gången blir det ingen retur utan pucken går raka vägen in i mål. Om Publiken var på gång efter 1-0 så började hallen formligen att mullra rätt rejält nu.

Boden fortsatte att pressa bortalaget rejält och Kalix hängde inte med när vi började snurra i anfallszon utan drar på sig en utvisning efter 08.59, sen dröjer det bara 30 sekunder innan 3-0 pucken låg bakom en uppgiven Jacob Carlsson i Kalixmålet och hela hallen exploderar i ett glädjevrål. Målskytt blev Anton Toolanen efter ett skott av Felix Dahlroth som studsar i sargen och ut till Toolanen som inte gjorde något misstag när han rakade in pucken.

Kalix såg ut som ett slaget lag och tog Time Out i samband med målet.

Time Outen såg dock ut att vara utan resultat då vi återigen tog tag i spelet och satte Kalix under hård press direkt efter tekningen i mittcirkeln, men då Kalix kontrar och slänger in pucken på mål blir den en retur från annars så stabilt spelande Cleas Endre, där Kalix nr 11 Artyom Rasulov kastar sig fram och får in returen i en båge över Endre i kamp med våra försvarare.

Kalix fick en liten nytändning genom målet och bara dryga minuten senare så sitter 3-2 pucken efter en trasslig situation runt Bodenkassen.

Nu var det match igen.

12.30 in i förstaperioden så drabbas hemmalaget av en utvisning på nr 62 Oliver Schack Blomstedt för charging och Kalix får chansen i powerplay, trots bra tryck så lyckas vi freda vårat mål och reder ut utvisningen.

Med mindre än 2 minuter kvar av perioden för vi då chansen i powerplay för andra gången i matchen, men tyvärr så ville det sig inte och ställningen förblir 3-2 fram till pausvilan. Skotten i första: 12-7 till hemmalaget.

Andra perioden börjar i spel 5-4 och vi flyttar direkt ner spelet i Kalix zon, hemmaspelarna trampar upp ett bra tempo och trots att utvisningen kommit till ända för Kalix så för vi spelet. 3.28 in i andra perioden drar Kalix på sig ytterligare en utvisning och den här gången så kom utdelningen efter ett riktigt snyggt spel från blålinjen av Max Pålholm ner till hörnet där Ville Sandberg står, Ville hittar i sin tur snabbt in till ”Sasse” i slottet som stenhårt trycker in sitt andra mål för kvällen, 4-2 till Boden!

Marcus Sandström verkade vara namnet i afton, för när klockan visade 08.16 så blir han utvisad 2 min för tripping, men grabbarna reder utan större problem ut det hela och nästan direkt som vi blir fulltaliga så skapar vi en målchans som dock blir fruktlös på grund av lite slarv.

Spelet jämnar nu ut sig lite mer och Kalix kommer allt mer tillbaka i matchen spelmässigt.

Vi drabbas av vår tredje utvisning för kvällen då Kevin Loppatto åker ut 2 min för slashing. Och ännu en gång så reder hemmalaget ut det, mycket tack vare nr 41 Robert Bergdahl som direkt visade vägen med stenhårt jobb i det numerära underläget.

Endre är snabb som en kobra

16.48 in i andra perioden så är Kalix nära en reducering när dom kastar en puck mot mål och en av deras spelare är i stort sett fri med vår mur, förlåt målvakt, Claes Endre och styr pucken på mål. Men Endre är givetvis där och räddar.

Vi tar återigen befälet över matchen, pressar tillbaka Kalix och är nu mycket nära 5-2 genom ett par riktigt farliga målchanser innan Kalix lyckas lyfta ut pucken ur zon, dock var det så pass mycket lyft i pucken att den tar i resultattavlan och tekningen förläggs i bortalagets zon.

19.38 kommer periodens sista målchans då Marcus Sandström för in pucken i anfallszon och droppar bak den till Ville Sandberg som driver in mot mål från höger, men Carlsson i Kalixmålet räddar och vi går till paus med resultatet 4-2 på tavlan. Skotten i andra perioden: 14-7 till hemmalaget.

Efter drygt 3 minuter i tredje perioden så skapar vi en farlig målchans som dock inte resulterar i något mål, men det uppstår lite heta känslor efter avblåsning och det blir utvisning för bägge lagen, Kalixspelaren som startade bråket fick 2+2 och det betyder powerplay för hemmalaget.

Spelet i PP stämde inte alls den här gången och när Kalix väl blev fulltaliga så var spelet rätt böljande men med en liten fördel för oss.

09.46 gör Tommy Wargh sitt andra mål och sitt tredje poäng för kvällen

Vi vänder spelet och driver in hårt i Kalix zon och får pucken mot mål, väl där är vi numret större än våra motståndare och kan göra 5-2. Bara 18 sekunder senare fastställer Oliver Schack Blomstedt slutresultatet till 6-2 genom ett liknande mål och även här står Tommy Wargh för ett assistpoäng. Skotten i sista perioden: 10-3 till hemmalaget.