Historien återupprepade sig, ny 5-2-seger mot Piteå!

1-0, Kristoff Kontos!

Endast 10 sekunder hann matchuret ticka innan Piteå fick besöka botbänken för första gången denna afton. Vi fick en komfortabel start med mycket puckinnehav och skapade en del vassa målchanser i den första perioden. Första målet kom tiden 12.07 när vi var starkast framför kassen och Kristoff Kontos var sist på pucken.

– Boden kommer ut ganska starkt och det vet vi att de gör ofta i första perioden. Jag tycker att vi ändå står emot väl i första perioden, säger Piteås tränare Andreas Karlsson i presskonferensen som du kan se här (länk).

Piteå skapade lite farligheter i vår försvarszon i slutet av perioden. Närmast att hitta nätet var Emil Wrenman med sin ramträff. Vi var även ytterst nära att utöka vår ledning till 2-0 under den första perioden, bland annat genom Sebastian Kauppila tillsammans med Pontus Johansson i en spelvändning i spel 4 mot 4. I samma spelform var Christian Nyman och Sebastian Kaijser nära att forcera in pucken, men Piteå stoppade Bodenkanonerna på ett otillåtet sätt och vi fick med oss en utvisning tiden 19.57.

Den andra perioden började alltså i spel 4 mot 3 som sedan blev spel 5 mot 4 och där fick domare Andersson signalera för 2-0. Det var först jättenära att Mikael Lidhammar fick hänga dit pucken, men Hansson i bortakassen lyckades med en jätteräddning i det läget. Det dröjde dock bara några sekunder så spelade Lidhammar fram till Dudek som tryckte in 2-0.

Magnus Isaksson och gänget i Piteålägret skapade också en del lägen i den andra perioden, men vår Kevin Lindskoug spelade övertygande i hemmakassen. Det var dock ändå Piteå som gjorde matchens nästa mål. 2-1 kom tiden 11.13 i den andra perioden i powerplay för Piteås del.

Vi fick i mittakten bland annat se skönt lir och farliga målchanser med gänget Dahlroth, Kontos och Lidhammar inblandade, Tellström och Nyman, Sandberg och gänget – ja, alla var med och skapade, kämpade och slet. 3-1 kom i slutet av den andra perioden när Dahlroth sköt och Johansson högg på returen.

I den tredje perioden sprang vi även ifrån till 4-1. Sebastian Kaijser bröt Piteås spel och levererade ett delikat pass till Viktor Lindgren som skrinnade sig fri och stod för ett resolut avslut. Piteå gav dock direkt svar på tal, kröp närmare och gjorde 4-2 i spel 6 mot 4 men kom aldrig närmare än så. Vi gjorde 5-2 i öppen kasse och såg till att vinna vår 11:e raka match (av 11 möjliga) i denna AllEtta. Piteå fick för andra gången denna AllEtta se sig besegrade med just 5-2 mot Boden.

– 5 mot 5 tycker jag att vi var bättre än dem hela matchen. Lite besviken på boxplay:et där vi släpper in det lite för enkelt, säger vår tränare Robert “Dallas” Dahlroth i presskonferensen efter matchen. Hör ytterligare analys av matchen från vår coach Dallas i presskonferensen här (länk)

Kvällens matchsponsor Bodens energi utsåg bästa spelare i båda lagen – Bodens #9 Mikael Lidhammar och Piteås #25 Marcus Collin. Redstrom utsåg #67 Sebastian Kaijser till kvällens Redstormkrigare. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Nu spelas våra sista hemmamatcher i AllEttan i helgen. Vi tar emot Enköpings SK HK med nedsläpp kl 16.00 på lördag och Hanvikens SK med nedsläpp 15.00 på söndag. Missa inte det!

Boden Hockey – Piteå HC 5-2
(1-0, 2-1, 2-1)
1-0 12:07 Kristoff Kontos (Pontus Johansson, Mikael Lidhammar)
2-0 21:39 Joey Dudek (Mikael Lidhammar, Pontus Johansson) PP1
2-1 31:13 Magnus Isaksson (Petter Mäkitalo, Carl Becker) PP1
3-1 37:32 Pontus Johansson (Felix Dahlroth, Mikael Lidhammar)
4-1 55:09 Viktor Lindgren (Sebastian Kaijser)
4-2 55:29 Carl Becker (Magnus Isaksson, Emil Wrenman) PP1