Heroisk kämparinsats av våra hockeykrigare

Idag spelades den direkt avgörande Play Off 2-matchen där det vinnande laget gick vidare till nästa steg i kvalet mot HockeyAllsvenskan.

Den första perioden blev målrik. Det var Troja som tog ledningen tiden 6.48 i spel 4 mot 4. Vi kvitterade sedan knappt 1,5 minut senare genom ett snyggt skott av Felix Dahlroth, assisterad av Per Savilahti-Nagander och Viktor Sandberg. Troja tog sedan tillbaka taktpinnen när de gjorde 2-1 endast 29 sekunder senare.

Vi deppade inte för det och bombade istället in 2-2-pucken tiden 16.11 i den första perioden, när Sebastian Huczkowski starkt snodde åt sig pucken bakom mål och passade till Ville Sandberg som klippte till direkt. Strax därefter får Troja chansen i numerärt överläge, men efter att pucken har släppts dröjer det bara 12 sekunder innan vi gör mål. Det är Marcus Sandström som kommer fri med Ragnewall och kyligt sprättar in 2-3 på backhand, vilket också var det sista målet i den första perioden.

Den andra perioden är bara 19 sekunder ung när Trojas Sebastian Hansson utdelar en ful smäll på Tommy Wargh som renderar i 2 minuters powerplay-spel för oss. Inget mål denna gång. Men 16.36 i den andra perioden kommer vi i princip 2 mot 0 och där passar Ville Sandberg fram till Marcus Sandström som rakar in 2-4. Den andra perioden får tillskrivas oss, där Troja stundtals hade riktigt svårt att hänga med.

Troja kommer ut piggt i den tredje perioden. Claes Endre står på huvudet några gånger och står verkligen, återigen, för en fenomenal insats mellan stolparna matchen igenom. Troja jagar frenetiskt och pressar på för ett reduceringsmål. Tiden 9.06 i den tredje perioden sitter 3-4, i powerplay för Trojas del, och det blev minst sagt nerv i matchen.

Troja tar time out med 3,5 minut kvar av ordinarie speltid och plockar målvakten. I spel 6 mot 5 får de in 4-4-pucken tiden 17.28, vilket även blev resultatet efter tre spelade perioder.

Förlängningsspel väntade, där man spelar 5 mot 5 och där “nästa mål vinner”. Om inget mål har kommit efter 20 minuter så blir det ny periodpaus. Så blev fallet. Det var Troja som började starkast i den fjärde perioden, men vi var piggare. Så ju längre perioden led desto mer tog vi tag i taktpinnen, men inget mål i den fjärde perioden.

Den femte perioden började likadant, det var Troja som var piggast i inledningen och sedan var det vi som tog över något, men matchbilden vände lite fram och tillbaka under hela matchen. Ibland var det Troja som hade initiativet och ibland var det vi. Båda lagen hade även några vassa lägen var i förlängningsperioderna.

Så i den sjätte perioden, i den 104e (!) spelminuten avgör Troja när Martin Fransson blir frispelad på offensiv blålinje och inte gör något misstag.

Dagens match hade kunnat sluta hur som helst och nu slutade den i Trojas favör. Vi stod för en heroisk kämparinsats under hela Play Off 2-spelet mot en av de på förhand största storfavoriterna och skakade verkligen om dem.

IF Troja Ljungby – Boden Hockey, 5-4
(2-3, 0-1, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0)