Hemvändarmatchen blev en succé även i år!

Idag spelades sjätte upplagan av juldags-/hemvändarmatchen mellan Boden Legends och Boden Hockey. En tillställning som totalt sågs av ca 2400 åskådare – ca 1400 personer på plats och ytterligare ca 1000 personer som tog del av matchen via Norrbottens Medias webbsändning.

1100 betalande innebär att Boden Hockey skänker 11.000 kr till Mustaschkampen!

Som vanligt innan nedsläpp sjöng Jonas Lundström från Western Farm O Helga natt. Publiken ställde sig upp och sjöng med! Matchen började sedan med 2 straffslag till vardera lag. Bodens A-Lag hade förstärkt inför matchen med Reine Karlsson, lagledare i vanliga fall. Han visade direkt att han var på spelhumör och satte sin straff. Även Legendernas Viktor Lindgren visade att han gillar att spela i Björknäshallen och gjorde alltså mål redan innan pucken hade släppts för första perioden. Det betyder att det stod 1-1 på resultattavlan när matchen drog igång.

I första perioden fick vi se A-lagets Viktor Sandberg göra det första spelmålet, assisterad av Erik Nilsson, den sistnämnda även han en förstärkning i denna match. Matchen gick sedan till periodvila med resultatet 2-1 till A-laget på tavlan. I periodpausen fick vi sedan höra huvudcoach Robert “Nobbe” Nordberg tillsammans med Tommy Wargh gå upp till julpuben och sjunga med hockeybandet Oklart till sången “Var e vargen”. Mycket samstämt och melodiskt!

Stort tack till Oklart som gjorde att stämningen var på topp i Björknäshallen denna eftermiddag!

Även andra perioden började med straffar, två till Legenderna och en till A-laget. Erik Nilsson satte sin, vilket även Robin Lindqvist i Legenderna gjorde. Vi hade alltså 3-2 på resultattavlan när pucken släpptes i andra perioden.

Tidigt i andra perioden gjorde sedan ingen mindre än Per Ledin mål, assisterad av Christian Pettersson och Viktor Sandberg. Det var en något märklig stämning bland de 1400 personerna i publiken på så sätt att det var lite svårt att bestämma sig för vilka man skulle heja på – man hejade ju på båda lagen!

Tiden 8.25 i andra perioden sätter Håkan Nordin pucken bakom Emil Rullander i A-lagets mål. Det dröjer bara 8 sekunder senare så sitter den igen! Denna gång genom Fredrik Öberg, assisterad av Mikael Kraus. Det var kvitterat till 4-4! Tiden 10.41 sitter även 5-4 pucken, genom en snygg dragning av Viktor Lindgren, assisterad av Martin Brännvall och Vesa Kangas. Redstorm började sjunga “Vesa, Vesa, Vesa, Vesa, Vesa, Kangas!”

Det är nära kvittering från A-laget, när Christian Nyman, Anton Barsk och Christian Pettersson får snurra runt lite som de vill i offensiv zon. Även Petter Sundqvist är nära att sätta dit pucken, men Johan Norberg storspelar i Legend-kassen. Vi går sedan till periodvila med resultatet 5-4 till Legenderna på resultattavlan.

I andra periodpausen var det dragning av skoterlotteriet till en glad vinnare:

Stort grattis!

I tredje perioden tilldöms Legenderna straff – reglerna var sådana att istället för utvisning så blir det ett straffslag för motståndarna, men Emil Rullander räddar straffen säkert, men tiden 3.53 avlossar Mikael Kraus ett skott ifrån tekningscirkeln som sitter och ställningen är 6-4 till Legenderna, och vi kunde återigen konstatera att det var ett mycket spelsuget Boden Legends vi fick se, för ca 2 minuter senare är även Anders Strandberg framme och sätter 7-4, assisterad av Martin Brännvall och Vesa Kangas. Men A-laget ger sig inte, och sätter 5-7 genom Sebastian Huczkowski och är i sekunderna efteråt nära att även sätta 6-7, men Johan Norberg storspelar i Legend-kassen.

När ungefär 9 minuter är spelade av den tredje perioden gör Emil Rullander en jätteräddning, varpå spelet vänder och Per Ledin ser till att det blir 6-7 och nerv i matchens slutminutrar! Skulle det bli kvitterat? Nej, inte nu i alla fall. Legenderna ger snabbt svar på tal och sätter 6-8 genom Fredrik Öberg, assisterad av Jonas Hedberg och Henrik Arenbro.

Med 3 minuter kvar att spela sätter Sebastian Huczkowski 7-8, men närmare än så kommer aldrig A-laget, trots att man tog ut målvakten och testade med spel 6 mot 5. Ikväll var det “gammal är äldst” som blev resultatet, och Legenderna gick segrande ur den sjätte upplagan av hemvändarmatchen.

Tack för att ni kom och bidrog till en härlig hemvändarfest, samt 11.000 kr till Mustaschkampens viktiga arbete mot prostatacancer!

Nu laddar vi AllEttan-premiär på fredag i Part Arena mot Kalix HC. Sedan väntar hemmapremiären på söndag 30/12, varmt välkomna då!