Hattrick fullbordade ny femetta

Det var dags för match 4 och ikväll hade vi begett oss söderut för att ta oss an Vännäs HC.

Det märktes tydligt från början att vi var väldigt revanschsugna efter söndagens förlust mot Teg. När pucken släpptes tog vi kommandot direkt och bosatte oss i Vännäs zon.

I ungefär 5 minuter kom knappt Vännäs in i vår zon och det luktade 0-1 ledning för oss. Vännäs spelade dock in sig i matchen en aning och hotade med ett par vassa kontringar. Kontringarna skulle också ge resultat, då man efter 13:45 fick straffslag, som man också tog tillvara på och tog ledningen med 1-0.

Det kändes aningen surt då vi mestadels ägde spelet perioden igenom. Vi fick också chans till att kvittera genom ett numerärt överläge i slutet av perioden. Men tyvärr kunde vi inte nyttja den chansen och resultatet 1-0 kvarstod när första perioden nådde sitt slut.

Den andra perioden fick vi öppna i numerärt underläge efter ca 30 sekunders spel. Kanske inte den start vi ville ha men Vännäs tog inte tillvara på chansen och spelet fortsatte rulla vidare. Matchen i sig var nu väldigt jämn med uppstick från båda lagen. Det märktes dock att vår tränare Lars Molin inte riktigt var nöjd med spelet och efter 06:29 tog vi också time out. Efter time outen var det som att spelet för vår del kom igång bättre och vi satte hårdare och hårdare press mot Vännäs mål.

Det dröjde faktiskt inte längre än 3 minuter efter time outen, innan vi också kvitterade till 1-1 genom Sebastian Huczkowski som sköt in pucken på direktskott, framspelad av Max Pålholm.

En stor lättnad kändes det som efter målet och grabbarna fortsatte att spela pucken och pressa Vännäs ännu mer. Till slut kom också ledningsmålet efter 18:55, genom ett superpass av Felix Dahlroth från egen blå till Anton Toolanen som i princip kom fri och kunde stöta in pucken på egen retur. Nu hade vi vänt på matchbilden och vi gick in i pausvila med 1 målsledning. I slutsekunderna av perioden drog också Vännäs på sig två utvisningar som innebar att vi skulle få öppna den tredje perioden i 5 mot 3.

Den tredje perioden drog igång och vi öppnade den med ett mycket bra spel i det numerära överläget. Grabbarna nästan öste Vännäs målvakt med skott på mål och 1-3 hängde i luften. Men Vännäs klarade sig undan det med nöd och näppe.

Nu var det alltså spel 5 mot 5 och hemmalaget jobbade sig in i matchen än en gång och pressade tillbaka oss en hel del med ett par vassa chanser. Vi höll dock emot anstormningen och jobbade oss sakta men säkert tillbaka till Vännäs försvarszon och det märktes på hemmalaget att orken började sila en aning.

Ca 12 minuter in i perioden drar Vännäs också på sig en utvisning och vi fick än en gång chansen i numerärt överläge. Efter 13:08 utökade vi till 1-3, genom Marcus Sandström som på retur framför kassen slog in pucken i mål.

Efter målet kändes det som att vi nästan tog över spelet helt och hållet. Efter ca 17 minuter, i det andra numerära överläget för perioden, ökade Sebastian Huczkowski på ledningen till 1-4 efter en riktig fin prestation då han stormade mot mål och på egen retur stötte in sitt andra mål för kvällen. Bara 2 minuter han passera efter 1-4 målet, innan Huczkowski med sitt tredje mål och sitt andra hattrick för säsongen, ökade på ledningen till 1-5.

Hesa Fredrik ljöd i Vännäs Ishall och slutresultatet skrevs till 1-5. En väldigt skön och värdig seger för våra krigare som kämpade matchen igenom, och gav sig inte förrän de punkterade matchen i slutet av matchen.

Nu väntar nästa match, som redan är nu på fredag, då Kalix HC kommer på besök i Björknäshallen. Se till att vara på plats och ge grabbarna det stöd de förtjänar, så hejar vi fram dem till ytterligare en trepoängare!

Vännäs HC – Boden Hockey 1-5
(1-0, 0-2, 0-3)