Fyra tvåmålsskyttar sänkte Kiruna AIF

Ikväll spelades hemmapremiären i HockeyEttan Norra!

Den första perioden var en rätt jämn historia som framför allt kantades av utvisningar. När klockan stod på 4.28 hade hela 4 utvisningar delats ut. I spel 5 mot 5 tar vi sedan ledningen. Det är Sebastian Kaijser som på ett resolut sätt ser till att pucken hamnar bakom Filip Eriksson i bortakassen. Assisterade gjorde Kristoff Kontos och Pontus Johansson. Tre herrar som verkligen ser ut att trivas ihop.

1-0 stod sig perioden ut, men när Kiruna AIF får chansen att spela 5 mot 4 tidigt i den andra perioden sitter 1-1. Vi får sedan också spela powerplay och gör 2-1 i den spelformen tiden 6.42 i den andra perioden. Även denna gång signerat Sebastian Kaijser med ett oerhört välplacerat skott. Tiden 8.58 är firma Johansson/Kaijser framme igen där Johansson spelar mycket snyggt fram till Kaijser, men Eriksson tog hand om pucken denna gång.

– Jag tycker att Kiruna kommer ut och är bättre första 5-7 minuterna av första perioden. Vi jobbar oss in i matchen och tycker att vi tar över litegrann i första perioden efter 12 minuter, säger Robert Nordberg i presskonferensen efter matchen. Presskonferensen kan du se här (klicka).

Kiruna AIF visar upp frejdigt spel och är ytterst nära att göra 2-2 i slutet av den andra perioden, men Victor Johnson är bra med och vi går till periodvila med 2-1 på resultattavlan inför den sista perioden.

– Perioden slutar 1-1 och vi är trots allt med inför sista, säger Kiruna AIFs tränare Christer Dreberg.

Islossning

Kiruna AIF visade som sagt upp fint spel och skapade en del lägen under de två första perioderna, men i den tredje perioden var vi det klart starkaste laget. Bortagänget var rejält trötta, inte vi.

3-1 krigar Viktor Sandberg in tiden 2.54 efter bra förarbete av bland annat Luleå J20-lånet Alexander Wallin. Ja, Wallin var en av många som visade upp flertalet läckra aktioner och stod för fräcka uppstick. Tiden 7.42 får domaren signalera för mål igen, denna gång var det Kristoff Kontos som slog inte sin egen retur.

Några minuter senare fick 2 AIF-spelare besöka botbänken och det tog vi tillvara på på bästa sätt. Först gör vi 5-1 i spel 5 mot 3 genom Viktor Sandberg. I efterföljande 5 mot 4-spel gör vi sedan 6-1 genom Kristoff Kontos.

Sebastian, Sebastian, Sebastian

6-1 på resultattavlan och matchen kändes rätt avgjord, men vi var hungriga på mer.

Tiden 57.43 gör Sebastian Huczkowski ett mycket välförtjänt och tjusigt backhand-mål, assisterade av inga mindre än Sebastian Kauppila och Sebastian Harila. Med mindre än en minut kvar av matchen och i spel 5 mot 4 gör samma Sebastian (Huczkowski alltså) även 8-1 på ett retfullt och läckert vis.

– Vi har inte i slutet den energi som krävs mot ett puckskickligt och mycket duktigt Boden, säger Kiruna AIFs Christer Dreberg.

– Jag tycker att de (AIF) gör det bra i två perioder, sen i tredje får vi med oss utvisningar och kan där göra flera mål men resultatet speglar absolut inte matchbilden. De hade lika gärna kunnat göra mål i slutminuten på andra perioden och då hade matchen kunnat se annorlunda ut, avslutar Robert Nordberg.

Nu laddar vi för bortaturné i helgen där vi först åker till Örnsköldsvik och sedan till Teg.

Boden Hockey – Kiruna AIF 8-1
(1-0, 1-1, 6-0)
1-0 06.54 Sebastian Kaijser (Kristoff Kontos, Pontus Johansson)
1-1 21.06 Oscar Fredriksson (Jacob Hansson, Viktor Mikko) PP1
2-1 64.44 Sebastian Kaijser (Felix Dahlroth, Christian Nyman) PP1
3-1 42.54 Viktor Sandberg (Alexander Wallin, Fredrik Bergdahl)
4-1 47.42 Kristoff Kontos (Christian Nyman) PP1
5-1 53.49 Viktor Sandberg (Sebastian Huczkowski, Jake Bolton) PP2