Fortsatt obesegrade på hemmais

Ikväll spelades den åttonde hemmamatchen i grundserien och det blev också den åttonde hemmasegern!

Den första perioden innehöll knappt någon avblåsning. Det var vårt hemmalag som var det spelförande laget men lyckades inte få hål på Marcus Johansson i bortamålet. Det var dock nära tre gånger. I den sjunde spelminuten var Lidhammar framme på en retur som blev ett farlig läge, men pucken smet just utanför. Även Kaijser och Sandström var nära att sätta 1-0-pucken, den sistnämnda i spel i numerärt underläge, men den första perioden slutade mållös.

Bodens enda utvisning kom i slutet av den första perioden men man klarade av det bra. I den andra perioden etablerade man tidigt tryck i Vännäszonen och ett mål hängde verkligen i luften. Tiden 5.26 fick slutligen domaren signalera för mål. Sebastian Kauppila sköt och Sebastian Kaijser styrde pucken vidare till Anton Tano som vek in framför mål och sprättade kyligt upp pucken i krysset.

Knappt 3 minuter senare fick vi se skönt lir mellan Hannu, Kontos och Dahlroth som ställde Vännäsförsvaret helt. Dahlroth spelade fram till Mikael Lidhammar som skyfflade in 2-0.

Den första perioden slutade som bekant mållös men då fick vi istället se hela 4 mål i den andra perioden. Det tredje målet stod Vännäs för när Robin Johansson fick ett friläge och inte gjorde något misstag. Tiden 16.08 i den andra perioden fick vi vårt första powerplay och i den spelformen fullständigt bombade Antti Kauppila in 3-1.

Spelet var mestadels förlagt i Vännäs zon även i den tredje perioden. 4-1 kom tiden 8.36 när vår skickliga 16årige junior Erik Hannu nätade för första gången i A-lagssammanhang. Med drygt 6 minuter kvar att spela fastställde Kristoff Kontos slutresultatet till 5-1 när han forcerade in i offensiv zon, höll undan och tryckte dit pucken.