Förlust mot Tranås AIF

Idag var det Tranås AIF som gästade Björknäshallen.

Det var mest Boden i inledningen och spelet höll mestadels till i Tranås försvarszon. I den första perioden fick vi se några riktigt fina lägen med bland annat Sebastian Huczkowski och Max Pålholm inblandade.

Första gången vi fick se Tranås etablera riktigt tryck var i inledningen av den andra perioden i spel 5 mot 4. Men Boen redde ut det och tog istället ledningen i matchen tiden 19.00 i den andra perioden. Det var när Tommy Wargh avlossade skott i spel 5 mot 3 och Christian Nyman såg till att returen hamnade bakom Fredrik Bergvik i bortakassen som vi fick 1-0 på resultattavlan.

När drygt 5 minuter var spelade av den tredje perioden lyckades Tranås kvittera i en spelvändning, med Max Rapp sist på pucken. Några minuter senare var det nära att vi återtog ledningen när Anton Barsk fick iväg ett riktigt bra skott för styrning, men pucken smet just utanför. Även Henri Auvinen skickade iväg några riktigt farliga skott mot mål.

Men det var Tranås som lyckades ta ledningen när Roman Semjonov snodde åt sig pucken och hittade nät. Drygt två minuter senare lyckades han också göra 3-1 när han stod bäst placerad för att ta hand om en retur och sedan kommer även 4-1, tiden 6.08 i den tredje perioden, då i spel i numerärt överläge för bortalaget.

Men Boden gav sig inte och reducerade till 4-2 när Christian Pettersson snyggt spelade fram till en frispelad men felvänd Robin Askebrand, som bokstavligt talat snurrade runt, och riktigt snyggt klippte till ordentligt, till ställningen 2-4. Vi tog sedan ut målvakten för att få spela 6 mot 5 och då lyckades Tranås skicka in 5-2-pucken i tom kasse.

Dagens matchsponsor Silverplats Plåtslageri delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #6 Anton Barsk och Tranås #22 Algot Landin, samt pris i frisbee-tävlingen till vinnare Mathias Johansson. Foto: Patrik Sundberg.

Boden Hockey – Tranås AIF 2-5
(0-0, 1-0, 1-5)
Målskyttar Boden Hockey: Christian Nyman, Robin Askebrand
Målskyttar Tranås AIF: Max Rapp, Roman Semjonov x2, Joakim Erdugan, Filip Petersson
Skott: 34-24 (10-5, 12-9, 12-10)
Utvisningar BHF: 9×2  TAIF: 9×2
Domare: Jimmy Andersson
Publik: 486 personer

Nu väntar näst sista hemmamatchen för den här säsongen, på tisdag, när Allsvenska Almtuna kommer på besök. Military Work bjuder då alla försvarsmaktsanställda och värnpliktiga på hockey. Sprid ordet!