Första rundan till Teg, men Play Off-kampen fortsätter

Idag spelades den första matchen i Play Off 1, när vi begav oss till Umeå.

Det var vi som såg rappast ut i inledningen där bland annat Christian Nyman var lurig och gick köksvägen, men Arvid Stenmark i hemmakassen fick ordning på pucken. Vi fortsatte pressa på i inledningen och som ett resultat av pressen drog Teg på sig en utvisning och det var alltså vi som fick det första numerära överläget i matchen.

Vi är starka framför Tegs kasse men hemmalaget får tag på returen till slut och lyckas freda sig.

Den första halvan av den första perioden får helt klart tillskrivas Boden som var det lag som stod för mest kontrollerat spel. Teg skapar inget vidare tryck men har några farliga uppstick.

Tiden 09.45 kommer firma Huczkowski-Nyman-Pålholm i ett 3 mot 2-läge, men Nyman blir upphakad just i skottögonblicket. Dock utan åtgärd från domare Spång. Tiden 10.40 åker istället vi ut och i det powerplay-spelet passar Teg på att ta ledningen till 1-0, vilket även var resultatet efter den första perioden.

I den andra perioden kommer båda lagen ut piggt, men det var återigen vi som stod för de långa anfallen, där just ett sådant ledde till att William Dageryd fick iväg ett kanonskott som Stenmark på något vis räddar. Vi kommer senare ytterligare i ett 3 mot 2-läge men pucken smiter just förbi den sista nödvändiga touchen och inget mål heller denna gång.

I den tredje perioden gör Teg 2-0 med 4 sekunder kvar av ett numerärt överläge när Anton Tano nyper till. Conny Strömberg åker i samband med målfirandet ut för unsportsmanlike conduct och vi får chansen i powerplay, men Teg försvarar sig.

Samma Tano gör istället även 3-0 tiden 07.20 i den tredje perioden. Det var mycket hockey kvar att spela och vi skapar några vassa lägen, men det är istället Teg som gör sitt tredje mål för kvällen i powerplay, vilket betydde 4-0 på resultattavlan.

Det var alltså Teg som tog den första rundan, men på fredag står det 0-0 igen när pucken släpps och vi har fortfarande möjlighet att ta oss vidare i kvalet mot Allsvenskan.

Vi har fortsatt allt i egna händer och hoppas nu verkligen att ni kommer och stöttar vårt gäng på fredag. Då är det dags att tillsammans vända matchserien! Nedsläpp kl 19.00. Alla till hallen!

Tegs SK – Boden Hockey, 4-0
(1-0, 0-0, 3-0)
Målskyttar Teg: Patrik Enberg, Anton Tano x2, Casper Andersson
Skott: 34-26 (13-8, 11-8, 10-10)
Utvisningar BHF: 9×2 min TEG: 4×2 min
Domare: Oscar Spåmg
Publik: 249 personer

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic