Första förlusten sedan 14 november

Hudiksvall fick tidigt i matchen chansen att spela med en man mer, men vi krigade, slet och såg till att freda vårt mål tillsammans med vår trygga sista utpost Kevin Lindskoug som stod för några fenomenala räddningar matchen genom. Hudiksvall drog på sig en utvisning tiden 07.32 och vi fick också chansen att lira powerplay, men även Hudiksvall gjorde bra ifrån sig i boxplay och det stod fortsatt 0-0.

Tiden 16.21 tog vi ledningen. Fredrik Bergdahl satte pucken i nät efter pass av Mikael Lidhammar, vilket blev den första periodens enda mål.

Hudiksvall skapade många vassa målchanser och gjorde till slut 1-1 tiden 6.34 i den andra perioden, i powerplay för deras del, en spelform som de var framgångsrika i.

2-1 kom tiden 7.11 i den tredje perioden. Vi jagade kvittering och var oerhört nära några gånger, men hemmalaget spikade igen och gjorde istället 3-1, även det målet i powerplay för deras del.

Vi fortsatte att jaga reducering och skapade en del oreda i Hudiksvallförsvaret i slutet av matchen, men lyckades inte göra mål. Hudiksvall gick altså segrande ur dagens strid och blev därmed det första laget att besegra oss i årets AlEttan Norra.

Nej, det ville sig inte idag men vi laddar om för ny match, och möjlighet att hoppa tillbaka på vinnarspåret igen, redan imorgon när vi gästar Östersund.

Hudiksvall HC – Boden Hockey 3-1
(0-1, 1-0, 2-0)
0-1 16:21 Fredrik Bergdahl (Mikael Lidhammar, Kristoff Kontos)
1-1 26:34 Felix Carenfelt (Hugo Ennock, Adam Falk) PP1
2-1 47.11 Marcus Sirén (Algot Landin, Gustav Nielsen)
3-1 56.09 Filip Lander (Macus Sirén, Gustav Nielsen) PP1
Skott: 39-17 (13-4, 13-2, 13-11)
Utvisningar BHF: 5×2 min HHC: 3×2 min