Förlust mot Teg

Nu var det dags för hemmamatch igen, denna gång mot Tegs SK.

Matchen började i vår favör och redan efter ett par minuter hade vi ett par vassa chanser framför mål. Men Teg jobbade sig sakta men säkert in i matchen.

Efter 4:35 tar Teg också ledningen med 0-1 efter en snabb kontring. Strax efter 0-1 målet drar vi på oss två utvisningar efter varandra, och fick spela numerärt underläge, 3 mot 5. Efter 7:49 utökade Teg till 0-2. Matchen gick vidare och Teg var i det här skedet det bättre laget på isen. 12:52 ökade också Teg på ledningen ytterligare.

Efter det kom vi tillbaka till vårt spel och satte mer och mer press på Teg. Tiden 17:30 fick vi också det mycket viktiga reduceringsmålet, då Kevin Loppatto sköt pucken bakifrån mål som sedan studsade på benskyddet och in i mål. 1-3 var då alltså ställningen och det var också resultatet efter den första perioden.

Den andra perioden var kommen och det luktade ännu ett reduceringsmål då vi fick starta perioden i numerärt överläge i ca 1 minut. Vi lyckades dock inte överlista Teg-försvaret denna gång och spelet gick över till 5 mot 5. Väl där var matchen väldigt jämn och det skapades chanser åt båda hållen perioden igenom.

Den bästa chansen hade vi efter ca 17 minuter, då Sebastian Huczkowski kom fri men kunde tyvärr inte få in pucken i mål. Summa summarum så slutade den andra perioden mållös och resultatet var fortfarande 1-3.

Den sista perioden började inte som vi ville. Efter en klockren stolpträff från vårt håll, där det var sånär att pucken gled in till 3-2, kontrade Teg än en gång och sköt in 1-4 efter endast 26 sekunder. 3 minuter senare lyckades Teg även utöka till 5-1. Nu hade vi en riktig uppförsbacke och 4 mål upp till kvittering.

Grabbarna visade att de inte skulle ge upp, och efter 6:07 reducerade vi också till 2-5 genom Oliver Schack blomstedt. Sen dröjde det bara 30 sekunder då vi fick chansen i numerärt överläge. 6:45 satte vi också 3-5 genom mål av Sebastian Huczkowski, på styrning av Tommy Warghs skott.

Nu hade vi fått upp vittringen rejält, och grabbarna kämpade och slet för att få in ännu en puck för att komma ännu närmre kvittering. Teg försvarade sig dock bra och fick också numerärt överläge i 5 minuter som var dyrbar tid för oss att förlora. I slutskedet av matchen fick vi chansen i numerärt överläge och tog samtidigt ut Pavel Krajcovic för spel 6 mot 4. Pucken ville dock inte leta sig in och innan vi visste ordet av det så hördes slutsignalen och slutresultatet skrevs till 3-5.

Dagens matchsponsor Bodenbo delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #20 Tommy Wargh och Tegs #44 Casper Andersson. Foto: Christer Hägglund.

Boden Hockey – Tegs SK 3-5
(1-3, 0-0, 2-2)