Förlust mot serieledarna

Match 1 av 2 denna helg

Vi kom till match med en decimerad trupp. Vi saknade hela 7 ordinarie spelare i truppen, men det skulle inte hindra oss från att ge serieledande Hudiksvalls HC en riktig kamp.

Vi skapade en del i inledningen och det var fördel Boden under den första halvan av perioden. Sedan kom Hudiksvall in i matchen och såg till att göra 1-0 i ett powerplay och kort därefter även utöka till 2-0.

Andra perioden började i spel 4 mot 4 efter att en hemmaspelare hade fått matchstraff för charging och en i vårt gäng åkt ut 2 minuter i samma situation. I det efterföljande 5 mot 4-spelet reducerade vi till 2-1 när Henri Tamminen “bara bestämde sig” och klev rakt mot mål och la in pucken med backhand.

Det var sedan lite böljande spel. Ibland stod vi för initiativen och ibland var det Hudiksvall som skapade tryck i vår försvarszon. Hudiksvall tog över lite mer i mitten av den andra perioden och gjorde 3-1 i spel 4 mot 4.

Hudik fick tidigt i den tredje perioden spela powerplay och skapade farligheter, men vi stod emot. Några minuter senare fick vi spela powerplay och även vi stod för vassa lägen, men Hudik fick till slut tag i pucken, vände spelet, bet sig kvar i vår zon och satte 4-1.

Vi bytte målvakt och in kom Linus Grafström, en egen junior som idag gjorde sin A-lagsdebut. Även juniorerna Elliot Jonsson (back) och Carl Jonsson-Edfast (forward) tog för sig i A-lagströjan ikväll.

Vi gav inte upp.
Endast 2 minuter efter Hudiksvalls 4-1-mål så satte vi 4-2, även detta mål i powerplay som blev till av att Henri Tamminen la in pucken mot mål och Pontus Johansson rakade in den i nät.

4-3 kom med drygt 4,5 minut kvar att spela. Det var Pontus Johansson som tog in pucken i offensiv zon och Robin Höglund stod för ett kliniskt handledsskott.

Vi jagade en kvittering men det var Hudiksvall som var starkast i slutminuterna och satte 5-3 i öppen kasse.

En heroisk kämparinsats med tanke på att vi hade så många borta. Vi ska även komma ihåg att Hudiksvall hade släppt in i snitt 1.6 mål/match inför den här matchen och vi gjorde idag 3 mål.

Vi laddar direkt om för ny match när vi imorgon gästar Östersunds IK.