Förlust mot effektivt Väsby

Precis som i gårdagens match mot Stockholmsgänget Vallentuna så rivstartades matchen.

Denna gång var det vi som hade gjort mål efter dryga minuten spelad, trodde vi, men målet dömdes bort för hög klubba.

Det var känslor och fart och hann hända mycket, direkt i inledningen.

Tiden 02.50 är det Väsby som tar ledningen efter ett skott med styrning och Väsby var i förarsätet, i alla fall på resultattavlan. Spelmässigt var det nog ändå vi som spenderade mest tid i anfallszon och det var nära kvittering bland annat både när Marcus Sandström och Johan Ceder kom fri varsin gång, men Edvin Olofsson i hemmakassen lät sig inte överlistas.

Tiden 09.14 i den första perioden utökade Väsby ledningen till 2-0, vilket var det sista målet i den första perioden.

Med gårdagens vändning färskt i minnet kom vårt lag ändå ut till den andra perioden och fortsatte köra på, men utan utdelning. Första gången Väsby riktigt pressade Boden var i slutet av den andra perioden och lyckas med 44 sekunder kvar av den andra perioden göra 3-0.

I den tredje perioden rör vi om lite i kedjorna och går ner på folk. Direkt i inledningen har vi ett bra läge igen, denna gång med firma Sandberg-Sandström-Ylivainio inblandade, men det ville sig inte. Inte heller när Sebastian Huczkowski sköt och Johan Ceder sånär fick tag på returen ville det studsa vår väg denna afton.

Väsby roffade åt sig ett felpass och kom i ett 2 mot 1-läge och punkterade matchen genom att retfullt göra 4-0, vilket även blev slutresultatet. 4-0 på resultattavlan speglar inte direkt matchen spelmässigt, men Väsby var ruggigt effektiva och satte sina lägen, samtidigt som vi inte lyckades med det ikväll.

Chansen till revansch kommer direkt på onsdag när Piteå HC gästar Björknäshallen.