Förlust i Umeå

Den första perioden började i ett högt tempo, där Boden var det lag som tog kommandot. Teg fick dock tidigt två lägen att spela med en man mer men lyckades inte förvalta dessa. Istället var det Boden som, med en man mindre på banan, hade de bästa lägena.

När det blev vår tur att spela powerplay så sitter 0-1. Det är Sebastian Harila som är stark som en oxe, bryter in framför mål och lägger in pucken bakom Arvid Stenmark i hemmakassen. 0-1 stod sig perioden ut.

Även i den andra perioden var det spel mellan två fartfyllda lag. Efter 6 minuter kvitterar Teg till 1-1, när de ställer upp, spelar runt och avlossar skott. Tommy Wargh drabbas av kvällens andra oturliga utvisning för hans del, då lyckas Teg få ordning på grejerna mer än i de tidigare numerära överlägena för deras del, men Boden fortsätter att spela bra boxplay och med Claes Endre som trygg sista utpost förblir resultatet 1-1.

Inte heller får domaren signalera mål när Marcus Sandström snyggt hittar fram till Henri Tamminen mitt i slottet eller då Tommy Wargh starkt glider förbi Teg-försvaret. 1-1 står det alltså på resultattavlan när hesa Fredrik ljöd för den andra periodpausen.

I den tredje perioden är det Teg som tar kommandot och gör tidigt 2-1. Vi tar Time Out för att försöka hitta tillbaka till vårt spel, istället lyckas Teg göra både 3-1, 4-1 och 5-1. Tiden 53:52 reducerar vi till 5-2. Det är Johan Ceder som vinner tekningen i offensiv zon, William Dageryd som klipper till och slutligen Johan Ceder som styr in pucken i nät och noteras i målprotokollet för tredje matchen i rad.

Vi plockar ut målvakten med 3 minuter kvar att spela och går för ytterligare reducering, istället är det Teg som gör 6-2 i öppen kasse. Med 10 sekunder kvar av matchen lyckas de även göra 7-2.

Bilden kan innehålla: eld och text
Bilden kan innehålla: 1 person, text

Vi åker hemåt och laddar om.
Först laddar vi om för damernas hemmamatch imorgon mot Piteå/MSSK kl 12.15, sedan väntar nästa hemmamatch i HockeyEttan Norra mot Vännäs 4/12 kl 19.15. Kom till hallen och stötta våra hemmalag!

Omslagsfoto: Mats Engfors/Fotographic