Förlust i returmötet

Ikväll spelades returmötet i vår hemmaborg

Vi stod för några tunga tacklingar direkt bland annat från Sebastian Hansson, men det var Piteå som fick mest ordning på spelet i inledningen. Piteå fick spela matchens första powerplay och skapade en del tryck men vi stängde ner chanserna med Karjalainen som vår sista utpost. Vi kom efter det boxplayet in i spelet mer och mer men lyckades inte få hål på Westermark i bortakassen.

Den första perioden slutade mållös men i den andra perioden fick vi se hela 4 mål inom mindre än 6 minuter.

Det var Piteå som tog ledningen efter ett backskott som såg ut att gå ribba in. Men då endast 41 sekunder senare hade vi kvitterat efter att Fredrik Bergdahl sköt och Robin Höglund skickligt styrt in pucken i nät.

Pucken släpptes i mittzonen igen och klockan rullade 37 sekunder innan Piteå fick in 1-2. Gästerna fick sedan matchens nästa powerplay, en spelform som de är riktigt giftiga i, och gör där 1-3 som blev resultatet efter den andra perioden även fast vi hade bud på reducering några gånger i slutet.

Det var en match med mycket känslor. I den andra perioden brakade det lös mellan Fredrik Bergdahl och Victor Edström. Sedan även mellan Fabian Nilsson och Albin Thyni-Johansson och i den tredje perioden blev det tre dubbelutvisningar för fighting.

Men något skönspel var det direkt inte. Inget av lagen bet sig riktigt fast i offensiv zon i 5 mot 5-spelet, men i powerplay skapade Piteå tryck.

Vi ville mycket även i den tredje perioden, men fick det inte att stämma. I början av den tredje perioden hittade domaren två Bodenutvisningar och Piteå fick spela 5 mot 3. Vi klarade av den första anstormningen, men just innan vi skulle bli fulltaligt utökade Piteå till 1-4.

Vi gör till slut 2-4 genom Fredrik Granberg men närmare än så kom vi inte. Istället var det Piteå som lyckades göra 2-5 i öppen kasse.

Kvällens matchsponsor Bodens Eltjänst utsåg bästa spelare i båda lagen – Piteås #24 Victor Edström och Bodens #23 Fredrik Bergdahl.