Förlust i Gävle.

Bortamatch mot Strömsbro…

Det blev kalldusch direkt för Boden Hockey i matchen mot Strömsbro.

Redan efter 59 sekunder så kunde hemmalaget peta in ledningsmålet bakom Jacob Karlsson i Bodenmålet. Efter den chockstarten så repade sig dock Boden Hockey och jämnade ut spelet något.

Laget trummade på och skapade en del chanser, men den där rätta skärpan fanns inte i avsluten.

Strömsbro kunde istället i powerplay retsamt lägga in 2–0 efter dryga 15 minuters spel som absolut inte speglade matchbilden. Boden fick sedan chansen att reducera strax innan paus i och med spel i numerärt överläge, vilken dock blev resultatlös.

I den andra perioden så var det ett helt annat Boden som äntrade isen. Det var plattan i mattan direkt och detta gav resultat. Strömsbro hängde inte alls med i svängarna och var tvungen att dra på sig en utvisning. Christian Nyman som har haft lite torka på målkontot har i de senaste matcherna hittat nätformen igen och så var det även denna afton. Efter dryga fyra minuters spel kunde Nyman elegant lägga in reduceringen och jakten var igång.

När sedan Erik Hannu kunde panga in kvitteringen bra precis fyra minuter senare var Boden Hockey ikapp. Boden var större, starkare och framförallt smartare denna period och dominerade spelet fullständigt och med lite tur hade laget kunnat göra både trean och fyran. Men det blev inga fler mål i denna period utan det var helt jämnt inför den tredje perioden.

I den tredje perioden jämnade Strömsbro ut spelet något och istället för Bodenmål blev det hemmalaget Strömsbro som hittade nätmaskorna efter knappa sex minuters spel.

Trots både timeout och powerbreak kunde inte Boden få igång spelet igen, utan det var dags för nästa baklängesmål. Med 3 minuter och 36 sekunder kvar av matchen satt den berömda spiken i kistan när Gävlelaget satte 4–2 och dryga minuten efter detta så var det hastigt och mindre lustigt 5–2.

Att sedan Nils Thomasson fastställde slutsiffrorna till 5–3 var mer av akademisk betydelse.

Boden förlorade denna match lite på grund av att laget inte satte de chanser de hade. Nu är det bara att bita ihop och komma igen.

Ny chans imorgon, då Hudiksvall står för motståndet.