Förlust i första rundan

Idag var det dags för den första matchen under hegens bortaturné, där Borlänge stod för motståndet.

Tidigt i matchen fick Boden besöka botbänken och Borlänge spela med en man mer. I den spelformen var det vi som hade det bästa läget när Henri Tamminen blev frispelad, men Alexander Johansson i hemmakassen tog hand om pucken.

Precis när Borlänge blir fulltaliga så smäller Markus Persson iväg ett skott som betydde 1-0 till hemmalaget. Efter det är det återigen vi som har ett vasst läge att trycka dit pucken i en uppspelsfas, men Borlängeförsvararen hinner dit i sista stund.

När 5.30 var spelade hade Nyman precis vunnit tekningen och Tamminen skapade ytterligare en farlig målchans, men Johansson lät sig inte överlistas. Istället var det Borlänge som utökade till 2-0 genom en spelvändning, ca 15 sekunder senare.

Den första perioden summerades till 2-2 i vassa målchanser, 2-0 på resultattavlan och skottstatistiken 16-19 i Boden-favör.

I den andra perioden kommer vi ut riktigt laddade och bygger upp ordentligt med tryck i Borlänges försvarszon. Det resulterar i en reducering till 2-1, tiden 00.43 i den andra perioden efter att Per Savilahti-Nagander sköt och Max Pålholm petade in returen. Det dröjer inte heller länge innan 2-2-pucken är i nät. Tiden 3.14 bombar Henri Tamminen in pucken, assisterad av Fabian Nilsson och Fredrik Bergdahl.

Likaläge på tavlan och det var Boden som förde matchen där spelet mer eller mindre var parkerat i Borlänges offensiva zon perioden igenom.

Tiden 13.11 kommer det därför lite som en chock att Borlänge lyckas göra 3-2, förvisso efter fint spel av dem, men det var inte direkt något mål som hängde i luften.

Minuten senare kommer vi i ett 2 mot 1-läge men lyckas inte förvalta det. Ytterligare några sekunder senare kämpar sig Johan Ceder fri. Han stoppas på ett otillåtet sätt och tilldöms straffslag. Tommy Wargh får tyvärr inte den träff han hade önskat på pucken och Alexander Johansson lyckas freda målet.

Det hände minst sagt mycket i den andra perioden, men till slut när signalen ljöd för periodpaus var det vi som hade gjort 2 mål och Borlänge 1 i perioden, vilket betydde 3-2 på resultattavlan och skottstatistiken i den andra perioden var 4-10.

I den tredje perioden är det Borlänge som rivstartar, likt Boden gjorde i den andra perioden. I spel i numerärt överläge, tiden 1.16, gör Robin Byström sitt första mål i Borlängetröjan på en styrning av Markus Perssons skott och det var 4-2 i matchen.

Vi jagade och kämpade, bland annat hade vi några fina lägen i powerplay, samt ett skott i stolpen, men närmare än så kom vi inte idag. Vi tog ut målvakten i hopp om att fortsatt pressa Borlänge och gå för en reducering. Istället gör Borlänge 5-2 i öppen kasse och fastställer resultatet.

Imorgon väntar ny kamp, när vi gästar Lindlövens IF i Lindesberg. Även det en viktig match i den jämna tabellen. Observera att nedsläpp i morgondagens match är kl 14.00.

Borlänge HF – Boden Hockey, 5-2
(2-0, 1-2, 2-0)