Femte raka segern

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Det var ett något böljande spel i inledningen av matchen. Vi fick matchens första möjlighet att spela powerplay tiden 09.31, men lyckades inte få hål på Ekholm-Rosén i hemmakassen. Det var istället Kiruna AIF som tog ledningen 5 sekunder efter powerbreak, tiden 12.19, efter att AIFs Johan Ceder var vassast på en studspuck framför kassen.

Vi skapad en del farligheter och var mycket nära att kvittera några gånger. Till slut satt 1-1, tiden 19.47 i powerplay, efter att pucken hade gått som på snöre med Viktor Sandberg sist på pucken.

När pucken hade släppts för den andra perioden så skapade båda lagen varsin jättechans inom loppet av 1 minut. Först var det Kiruna AIF som skapade oreda framför Bodenmålet, men David Otter stod för en spektakulär räddning. Sedan sköt Anton Tano i ribban. Lite senare kom Kiruna AIF 2 mot 0 men sköt utanför. Vi kom också i en farlig spelvändning, i boxplay för vår del, men pucken smet just utanför.

Tiden 15.32 i den andra perioden fick till slut domaren signalera för mål. Det var Kristoff Kontos och Pontus Johansson som var i farten och kom i ett 2 mot 1-läge där Johansson sköt och Kontos slog in målvaktsreturen på tennis, vilket blev periodens enda mål.

I den andra spelminuten av den tredje perioden kom 1-3. Även denna gång gick pucken som på snöre. Denna gång med Sandberg, Kaijser och Huczkowski inblandade där den sistnämnde slog in returen mycket läckert. Även 1-4 var ett mycket snyggt mål där Jake Bolton krosspassade över till Felix Dahlroth som hade smugit sig sopren och bombade in pucken i nät.

Kiruna AIF gav sig inte och gjorde 2-4 tiden 11.27. När de sedan även gjorde 3-4 tiden 13.04 var det åter liv i matchen, men vi höll undan, inkasserade 3 poäng och är därmed åter i serieledning.

Nu spelas nästa match på onsdag på hemmais. Det är inte vilken mach som helst, utan det är webbutmaningen som innebär att företag och privatpersoner kan vara med och stötta med 2 kr respektive 40 öre per webbtittare. Tisdag kl 12.30 är deadline för att anmäla sig att vara med. Läs mer om webbutmaningen här (klicka).

Kiruna AIF – Boden Hockey 3-4
(1-1, 0-1, 2-2)
1-0 12.19 Johan Ceder (Niko Ervasti, Oscar Fredriksson)
1-1 19.47 Viktor Sandberg (Pontus Johansson, Felix Dahlroth) PP1
1-2 35.32 Kristoff Kontos (Sebastian Huczkowski, Pontus Johansson)
1-3 41.26 Sebastian Huczkowski (Sebastian Kaijser, Viktor Sandberg)
1-4 48.03 Felix Dahlroth (Jake Bolton, Marcus Sandström)
2-4 51.27 Oscar Fredriksson (Philip Kemi)
3-4 53.01 Oscar Fredriksson (Niko Ervasti, Philip Kemi)