Femetta i sista hemmamatchen

Dags för returmötet mellan Boden Hockey och Örnsköldsvik HF, tillika den sista hemmamatchen för vårt Boden denna grundserie.

Boden började matchen med mer fart än bortalaget och hade tidigt en del målchanser. Vi fick bland annat se snärtiga skott från Henri Tamminen, 2 mot 1-läge för Sebastian Harila och Anton Toolanen och en lurig styrning av Schack-Blomstedt.

Matchens första utvisning drabbade Boden men i spel i numerärt överläge för Örnsköldsvik drog även de på sig en utvisning och istället är det vi som tar ledningen i powerplay, genom Viktor Sandberg som avlossar skott med bra skymningen framför kassen av Sebastian Harila. Vi får även spela 5 mot 4 i slutet av den första perioden. Då var det nära att samma Harila fullständigt krigade in pucken i mål, men 1-0 stod sig på resultattavlan inför den andra perioden.

Direkt på tekningen i den andra perioden blir Johan Ceder fri, men pucken smiter just ovanför. Även Örnsköldsviks Andreas Forsström får chansen i friläge men Claes Endre i hemmakassen är följsam som få, och räddar.

Tiden 4.17 i den andra perioden blir Viktor “Ville” Sandberg tvåmålsskytt när Henri Tamminen skjutit och Ville fanns framför mål för att ta hand om returen och distinkt lägga den i nät.

När ganska exakt halva matchen är spelad så lägger Fredrik Bergdahl, från egen förlängd mållinje fram pucken till Henri Tamminen på offensiv blå som blir fri och lägger in pucken med backhand. Vilken passning och vilket mål! 3-0 på resultattavlan.

Strax där efter lägger även Max Pålholm in ett höstlöv mot mål, som ställer bortamålvakten en aning och Johan Ceder är där och hugger, men inget mål denna gång. Samma duo kommer i ett 2 mot 1-läge efter en fin öppnande passning av Per Savilahti-Nagander, men Öviksförsvararen lyckas precis få dit klubban och bryter den sista touchen.

Boden visar upp riktigt fint spel i den andra perioden och radar upp målchanserna efter varandra och spelar samtidigt uppoffrande i försvarsspelet.

Örnsköldsvik får börja den tredje perioden i numerärt överläge, men hemmalaget reder ut det bra, samtidigt som ÖHF inte skapar några vassa lägen. Trollgubbarna Max Pålholm och Johan Ceder kommer senare i en spelvändning där de lurar upp både en och två på läktaren, men Dennis Westergård i bortakassen stod kvar och i vägen. Även Christian Pettersson, Viktor Sandberg och juniorbacken Filip Lundqvist byggde upp ett riktigt skönt lir och klapp-klapp-spel, men även denna gång lät Westergård sig inte överlistas.

I ett 3 mot 1-läge där Fredrik Bergdahl tar hand om pucken i egen zon och både Christian Pettersson och Johan Ceder finns med och går mot mål, är den sistnämnda just sist på pucken, fram till ställningen 4-0, tiden 7.49 i den sista akten. Även han blir tvåmålsskytt tiden 13.58, när Tommy Wargh avlossar skott och Ceder finns framför mål och styr in pucken.

Örnsköldsvik snyggar till siffrorna en aning, till 5-1, med 2 minuter kvar att spela, när pucken olyckligt glider in bakom Claes Endre som inte ska lastas för målet, och matchen igenom stod för en trygg insats. Slutresultatet summerades alltså till 5-1 när hesa Fredrik ljöd för slutsignal sista gången i grundserien den här säsongen.

Nu spelas sista bortamatchen på onsdag mot Kiruna AIF.