Femetta i sista försäsongsmatchen

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Ikväll spelades den sista försäsongsmatchen för denna gång i HIVE Arena Boden och det var Vännäs HC som stod för motståndet

Vi tryckte gasen i botten direkt från första nedsläpp. Redan i första bytet fick vi se Robin Höglund dela ut en ordentligt propp och Viktor Näslund slänga sig för att täcka skott.

Vi förde spelet hela matchen, vilket även skottstatistiken 44-11 vittnar om, men Vännäs stred och kämpade emot bra hela matchen.

Carl Hjälm gjorde debut i Bodentröjan, Henri Tamminen och Elias Edström var åter i truppen.

Det första målet kom tiden 5.03. Viktor Näslund avlossade från sin backplats och Fabian Nilsson styrde in pucken i nät. Matchens första utvisning kom strax därefter och det var Vännäs som fick spela i numerärt överläge, men vi stängde igen.

Matchuret tickade ner, istället för upp, ny regel för i år, och när Hesa Fredrik ljöd för periodpaus stod det fortsatt 1-0 på resultattavlan.

Vi öppnade den andra perioden precis som den första, gasen i botten. Firma Höglund – A.Nilsson – Tamminen gick in direkt och satte ribban och övriga kedjor fyllde på i samma anda. Tiden 5.07 i den andra perioden fick vi spela powerplay, satte upp fint lir, men utan att få till något jättevasst läge, men strax efter att Vännäs blev fulltaligt fick domaren signalera för mål. 2-0 stod Fredrik Granberg för, assisterad av Henri Tamminen och Robin Höglund.

Matchens präglades av mer kamp, fart och vilja än skönspel, men publiken bjöds ändå på några riktiga delikatesser. 3-0 var en sådan, signerad lagkaptenen Pontus Johansson, när han drev in framför mål och tryckte upp pucken rrrrrrrätt upp i krysset. Med 19 sekunder kvar av den andra perioden utökade vi även ledningen genom Christian Nyman, i en uppspelsfas.

Vi öppnade även den tredje perioden starkt och hade ett skott i stolpen efter ca 2 minuter spelade. 4-0 på resultattavlan men Vännäs gav sig verkligen inte. De täckte skott, krigade framför egen kasse och körde på. De fick tiden 4.55 in en reduceringspuck när Ryan Howe stod för ett kliniskt avslut.

Vi stod också för starkt spel framför kassarna, vilket 5-1-målet var ett exempel på när Marcus “Sasse” Sandström tog hand om en retur och satte den i nät.

Det blev lite känslor framför Vännäskeepern i den tredje perioden vilket resulterade i 4 mot 5-spel för vår del som sedan även blev 3 mot 5-spel. Felix, Ville och Jens agerade tryggt, debutanten Carl Hjälm stod för en jätteräddning och vi klarade av den spelformen. I efterföljande 4 mot 5-spel var det sedan vi som hade de bästa lägena.

När Hesa Fredrik ljöd för slutsignal stod det fortsatt 5-1 på resultattavlan vilket betyder att vi nu har 3 raka segrar i ryggen när vi laddar för seriepremiär nästa söndag i Kalix.

Missa inte att köpa säsongskort genom att besöka eller kontakta vårt kansli.
Du kan läsa om våra olika säsongskort här (klickbar länk)

Boden Hockey – Vännäs HC, 5-1
(1-0, 3-0, 1-1)
1-0 5:03 Fabian Nilsson (Viktor Näslund, Linus Hedman)
2-0 27:41 Fredrik Granberg (Henri Tamminen, Robin Höglund)
3-0 35:51 Pontus Johansson (Christian Nyman, Fabian Nilsson)
4-0 39:41 Christian Nyman (Pontus Johansson)
4-1 44:55 Ryan Howe (Filiph Åström)
5-1 46:39 Marcus Sandström (Linus Hedman, Kevin Arvidsson)