Femetta i seriepremiären

Då var dagen äntligen kommen. Nu skulle serien dra igång på riktigt och den första matchen om 3 poäng väntade. Kiruna AIF var det gästande laget i Björknäshallen denna eftermiddag.

Efter ett riktigt snyggt intro välkomnade publiken in våra krigare på isen, och den första perioden var igång.

Matchen startade aningen avvaktande från båda lagen men Boden tog över spelet allt mer och pressade fast Kiruna i deras försvarszon. Efter 3:36 tar vi också ledningen, med Anton Toolanen som siste man på pucken.

Matchen rullade vidare och vi fortsatte att pressa tillbaka Kiruna som i stort sett inte hade något att säga till om. Men efter dryga 6 minuter fick Kiruna sitt första numerära överläge för matchen och tiden 07:54 ramlade också kvitteringspucken in bakom Krajcovic i mål. Matchbilden såg dock densamma ut då vi fortsatte att föra spelet.

Efter ca 15 minuter fick vi också vår första chans i numerärt överläge. Den tog vi på bästa sätt, då Sebastian Huczkowski styrde in pucken i mål efter skott från Tommy Wargh som hade laddat bössan på blå. Henri Tamminen fick också assistpoäng.

Perioden fortsatte i Bodens favör och med ett par vassa chanser framåt skrevs resultatet 2-1 när hesa Fredrik ljöd för första periodvila.

Andra perioden öppnade vi på allra bästa sätt. Endast 12 sekunder in i perioden utökade vi ledningen till 3-1 genom Anton Toolanen, efter ett riktigt fint förarbete av Christian Nyman som drev pucken mot kassen, väl där var Toolanen snabbast på returen.

Det var onekligen en riktigt bra start på perioden. Det fina spelet från den första perioden kvarstod och det såg väldigt tryggt ut. Kiruna jobbade sig dock in i matchen en aning och hade några farliga chanser, men Pavel Krajcovic spelade lugnt och stabilt i målet och spikade igen.

Pucken släpptes och den tredje perioden var igång. Vi öppnade perioden ännu starkare och spelade delvis ut AIF. Redan efter 4:18 in i perioden ökade vi på ytterligare till 4-1, då Henri Tamminen sköt in pucken i mål på pass från Max Pålholm. Sen dröjde det inte mer än 2 minuter då vi utökade till 5-1 genom Felix Dahlroth på pass från Max Pålholm även denna gång. Lite av en ketchupeffekt kan man säga.

Perioden fortsatte och det var ingen snack om saken att matchen redan var avgjord. Vi spelade väldigt disciplinerat och visade på ett riktigt bra försvarsspel under de numerära överlägena som var under perioden, men också i spel 5 mot 5. Krajcovic visade matchen igenom upp ett riktigt bra målvaktsspel med flera vassa räddningar. I slutminuterna av matchen fick Kiruna chansen att finslipa på siffrorna en aning i spel 5 mot 3. Men som tidigare nämt spikade våra krigare igen bakåt och slutsiffrorna skrevs till 5-1.

– En bra första period om än lite hafsig. Andra perioden var mycket hafsig. I tredje perioden stänger vi butiken rätt så tidigt, summerar Lars “Molla” Molin.

Skribent: Kristian Nilsson

Dagens matchsponsor Bodens Kommun delade ut pris till bästa spelarna i båda lagen – Kirunas #11 Viktor Mikko och Bodens #100 Christian Nyman.

Boden Hockey – Kiruna AIF 5-1
(2-1, 1-0, 2-0)