En bergochdalbana till match

Årets hetaste match och proppat på läktarna, men tyvärr blev det seger för gästerna Piteå Hockey i förlängningen.

Läget inför matchen var följande… Segrande lag placerar sig topp två och därmed är direktkvalificerad för semifinalerna. Detta faktum gjorde att matchen fick extra nerv naturligtvis och lägger man dessutom till det faktum att det var snudd på lapp på luckan så gjorde det stämningen i hallen verkligen på topp.

Smått fantastiska 2210 människor hade sökt sig till hallen där bägge lagens klackar verkligen bjöd upp till fest. Red Storm ska verkligen ha en eloge för sitt heroiska jobb med stämningen, vilket de bjudit på hela säsongen. Hatten av helt enkelt till Red Storm för deras jobb, mycket bra.

Spelmässigt då? Ja, Piteå inledde matchen klart bäst och ägde spelet mestadels i inledningen av perioden. Boden försökte verkligen att skapa något och laget hade några chanser som hade kunnat resultera i mål. Boden måste vara skärpta om laget vill besegra ett så pass bra lag som Piteå och då duger det helt enkelt inte att bjuda på två mål som de gjorde idag. Vid 0–1 så stod Jacob Karlsson för årets “indianare” och vid 0–2 var det Erik Hannus tur att frispela Linus Hedman som pricksköt in det andra målet för kvällen bara drygt två minuter in i den andra perioden.

Men efter detta mål tycker jag ändå att hemmalaget Boden Hockey spottade upp sig betydligt och började både vinna närkamper och ta över taktpinnen. Kevin Arvidsson pangade in reduceringen fyra minuter senare och hoppets lampa tändes.

När så Joel Wahlgren tjusigt satte kvitteringen efter drygt halva perioden var det verkligen match av det hela. Boden fortsatte att trumma på mot Piteåmålet, men lyckades inte sätta pucken i nät, utan det var helt lika inför den tredje perioden.

Väl där så kom ytterligare en kalldusch efter bara drygt tre minuters spel. I numerärt överläge kunde gästerna hänga dit trean på en snöplig styrning och Piteå var i ledningen igen.

Boden Hockey gav dock inte upp utan krigade sig tillbaka in i denna match och Jens Andersson kunde elegant panga in trean tre minuter senare.

Boden ägde matchen på ett bra sätt efter detta mål och ledningspucken kom mycket välförtjänt med lite drygt halva perioden kvar. Andreas Nilsson kunde sätta 4–3 på ett tjusigt pass från Nils Thomasson. Men säg den glädje som varar. Bodenbekante Linus Hedman kunde i och med sitt andra mål för kvällen kvittera denna match och vi kan bara konstatera att det normalt så stabila lag, Boden Hockey, inte hade sin bästa kväll i boxplay.  Detta medans Piteå Hockey, som endast gjort ett enda mål i powerplay i Allettan nu gjort tre av fyra mål i pp.

Matchen fick avgöras med en förlängning, en förlängning som verkligen slutade i moll för Boden Hockeys del. Efter 3,15 så ringde det för femte gången bakom Jacob Karlsson och förlusten var ett faktum. Nu knep Piteå Hockey semifinalplatsen medan Boden slutade fyra i tabellen.

Detta kan dock bli en bra resa ändå, lite beroende hur det går för Kalix Hockey. Vinner de sin serie mot Falun så kommer nog Boden att få möta Kalix, för jag tror verkligen inte att något annat lag väljer Kalix med de dyra resorna i tanke.

Men det var ingen glad Bodentränare som mötte upp på presskonferensen.

– Jag är bara djävligt less på att sitta och förklara bort en ny derbyförlust. Jag är less på att vi inte är som bäst när det gäller som mest. Piteå är ett väldigt bra lag, inget snack om det, men vi har varit stabila försvarsmässigt i boxplay och ikväll släpper vi in tre mål. Piteå å andra sidan har inte varit bra i PP och nu låter vi dom göra tre mål i den spelformen, det är inte bra, säger Joakim Fagervall.

Vem Boden får möta avgörs först på söndag, då ska lagen väljas och vem det blir får vi se först då.