DM: Dag 1

DM: Dag 1

Kalix HC vs. Boden Hockey

Kalix börjar kvickast men efter ca 5 minuter har vi jobbat oss in i matchen. Tiden 06.36 sitter också ledningsmålet när Sebastian Harila bombar in 1-0 bakom Rheyneuclaudes i Kalixmålet. Några utvisningar utdelas åt vardera håll där Kalix till slut kvitterar i powerplay och vi går till periodvila med 1-1 på resultattavlan.

I den andra perioden visar vi upp fint spel i numerärt överläge som resulterar i 2-1-ledning när Fredrik Bergdahl skjuter och vi är starkast framför kassen. Tiden 15.48 kvitterar Kalix till 2-2 genom John Hansson. Med knappt 2 minuter kvar att spela får Kalix återigen besöka botbänken. Efter en riktigt snygg tekningsvariant sätter Kristoff Kontos kyligt och snyggt 3-2-pucken i nät, assisterad av Ville Sandberg och Felix Dahlroth och vi går segrande ur matchen.

Kalix HC – Boden Hockey 2-3 (1-1, 1-2)
1-0 06.36 Sebastian Harila (Christian Nyman, Sebastian Hansson)

Boden Hockey vs. Kiruna IF

Förstaperioden var en jämn men slarvig period från båda lagen. Vi skapar många farligheter i numerärt överläge med bland annat en stolpträff av Sebastian Huczkowski, men Kirunas målvakt står säkert mellan stolparna och gör bland annat en riktigt spektakulär räddning i sidled. Kiruna är effektivast i första perioden och har kanske inte helt rättvist ledningen med 2-0.

Efter ett inledande boxplay för vår del i den andra perioden så tar vi över spelet mer och mer. När Felix Dahlroth drabbas av en utvisning i den 8:e spelminuten så dröjde det inte många sekunder innan William Dageryd och Christian Nyman snyggt kontrade in 1-2. Vi fortsatte att äga spelet och skapa många farliga chanser, mycket tack vare alla powerplay man skaffade sig.
Tyvärr kunde vi inte förvalta dessa chanser.
Pavel Krajcovic i Kirunakassen ville nog verkligen vinna mot sitt gamla lag då han gång efter annan stod på huvudet i slutminuterna och lyckades freda målet.

Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey-Kiruna IF 1-2 (0-2, 1-0)
0-1 02.54 Hampus Hagström (Hjalmar Esko, Calle Kjällström)
0-2 08.37 Kristian Ferletak (Leonard Forselius, Samuel Ivanic)
1-2 28.33 William Dageryd (Christian Nyman, Sebastian Harila) SH
Skott: 49-15 (23-8, 26-7)
Utvisningar BHF: 6×2 min KIF: 9×2
Domare: Filip Bohm