DM Dag 1

Idag spelades det totalt 5 matcher i Björknäshallen i poolspelet i Stora DM. Här kommer en sammanfattning av Bodens matcher.
Match 1

Öppningsmatchen spelades mellan Boden Hockey och Piteå HC, där Piteå chockstartade! Redan efter 05.29 stod det 0-4 på resultattavlan. Vi skapade också farligheter. Den första endast 35 sekunder efter Piteås 0-1-mål, men vi fick inte in pucken medan Piteå tog vara på alla sina lägen.

En brant uppförsbacke för oss alltså men vi gav inte upp. Vi fortsatte att skapa en del farligheter och stod också för nästa mål i matchen när Alexander Wallin “bara” bestämde sig, gick förbi både en och två Piteåförsvarare och sedan också överlistade Westermark i Piteåmålet. Dryga minuten senare skapade vi ett dubbelläge – först genom Viktor Sandberg och sedan genom Anton Tano, men inget mål denna gång.

Nästa mål i matchen kom tiden 16.46 i den första perioden när Piteå spelade 5 mot 3. I efterföljande 5 mot 4-spel för Piteås del så var det istället vi som nätade när Sebastian Harila läckert la in pucken på ett friläge. Vi skapade chans på chans i den första perioden, men så gjorde även Piteå, och de var betydligt effektivare än vad vi var idag.

Vi började bäst i den andra perioden och Piteå fick tidigt besöka botbänken, men endast 7 sekunder efter tekningen så fick även vi besöka botbänken och det blev istället 4 mot 4-spel. I den spelformen satte Piteå 2-6, vilket också blev slutresultatet.

Boden Hockey – Piteå HC 2-6
(1-5, 1-1)
0-1 00:23 Calle Behm
0-2 01:56 Albin Nylund (Albin Thyni-Johansson)
0-3 04:20 Albin Nylund (Victor Edström, Emil Wrenman) PP1
0-4 05:29 Albin Nylund (Marcus Collin, Jakob Berglund)
1-4 08:18 Alexander Wallin
1-5 16:46 Petter Mäkitalo (Emil Wrenman, Calle Behm) PP2
2-5 17:10 Sebastian Harila (Marcus Sandström) SH1
2-6 27:13 Joakim Högberg (Magnus Isaksson)
Skott: 21-22 (9-17, 12-5)
Utvisningar BHF: 4×2 min + 10 Game Misconduct PHC: 2×2 min
Domare: Michael Hägg

Match 2

I den andra matchen mötte vi Kalix HC. Vi kom ut piggt och förde spelet. Det var också vi som mycket rättvist tog ledningen i matchen. Vi åkte sedan ut 2 min + 5 min och där både såg Kalix till att båd kvittera och gå om i målprotokollet. De utökade även till 3-1 i efterdyningarna av ha spelat en man mer. Vi gjorde 3-2 mycket snyggt i powerplay i den andra perioden och var sedan många och långa stunder nära att kvittera, men så blev inte fallet och Kalix gick segrande ur matchen. Här nedan kan du se highlights från matchen:

Kalix HC – Boden Hockey 3-2
(2-1, 1-1)
0-1 10:27 Robin Höglund (Oskar Matushkin, Fabian Nilsson)
1-1 18:00 Emil Lindblom (Johan Pettersson, Samuel Eriksson) PP1
2-1 18:52 Daniel Carlqvist (Samuel Eriksson, Marcus Leijonhufvud) PP1
3-1 22:21 Jesper Juntto (Isak Nordanståhl, Ville Erixon)
3-2 27:41 Oskar Matushkin (Felix Dahlroth, Viktor Sandberg) PP1
Skott: 16-28 (9-16, 7-12)
Utvisningar BHF: 2×2 min, 5 min + Game Misconduct, 5 min + Match Penalty KHC: 4×2 min
Domare: Jesper Lindqvist