Derbyseger!

Derbyseger!

Så var det dags att möta Kalix HC igen, denna gång på bortais och det fanns revansch att kräva!

Första perioden präglades av krig, kämparinsatser och inget direkt finlir åt något av hållen. Inget av lagen tog direkt tag i taktpinnen till en början. I hallen var det däremot inget tvivel om att Redstorm hade tagit tag i trumpinnarna och det lät ungefär som att Boden hade hemmamatch.

Efter tiden 08.02 satte Boden ledningspucken, genom Christian Nyman framspelad av Sebastian Harila. Den sistnämnda var även med i en uppspelssituation tillsammans med Max Pålholm vilket höll på att resultera i 2-0, men resultatet 1-0 till bortalaget stod sig perioden ut.

I inledningen av andra perioden var det Bodens tur att spela i numerärt överläge för första gången i matchen. Boden etablerade tryck, men fick inte in pucken. Spelet parkerades i princip i Kalix zon de första 7 minuterna av den andra perioden. Perioden bestod sedan av heta känslor från båda lagen och många utvisningar som gav en något ryckig spelbild.

Tredje perioden började i spel 4 mot 4, där Jesper Ylivainio fick snurra runt lite som han ville i offensiv zon, hittade fram till Lucas Hedlund som genom en snygg dragning la pucken i mål och gjorde därmed sitt andra mål för säsongen och satte Boden i en 2-0-ledning. Matchen fortsatte präglas av många utvisningar och heta känslor. Boden fortsätter att snurra på friskt i Kalix zon och är nära att sätta dit 3-0.

Istället drabbas Boden av en utvisning och Johan Pettersson sätter pucken bakom en skymd Oskar Sehlstedt i Bodenkassen. Om det inte var nerv i matchen innan, så blev det definitivt det nu. Tiden 13.20 i den tredje perioden sätter Alfons Nordberg pucken stenhårt och rakt i mål, som prickar den inre ramen. Bodenspelarna började jubla, Kalixspelarna började deppa och en stor del av publiken började fira. Men målet döms bort.

Tiden 15.33 åker en Bodenspelare ut och det luktar istället 2-2. Så blev också fallet, tiden 17.13. Resultatet blev således 2-2 efter full tid och förlängning med 3 mot 3-spel väntade.

I förlängningen fick Boden tidigt chansen att spela med en man mer. Man lyckades inte ta tillvara på det, men istället kliver matchens gigant och Bodens backklippa Lucas Hedlund, fram med en riktig soloprestation, gör en dragning och sätter snyggt sitt tredje mål för säsongen och sitt andra mål för matchen, till slutresultatet 3-2.

Nu laddar vi för sista matchen i grundserien för säsongen, på onsdag kl 19.00 på bortais mot SK Lejon. Sedan väntar hemvändarmatchen mot Boden Legends på juldagen kl 14.00. Missa inte det!